1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İskele’de boks şöleni
İskele’de boks şöleni

İskele’de boks şöleni

“Ahmet-Onur-Yaşar” Boks Anı Turnuvası önceki gece İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

A+A-

Kaya Emiroğlu

Çayırova Spor Kulübü’nün KKTC Boks Federasyonu ve İskele Belediyesi ile birlikte organize ettiği “Ahmet-Onur-Yaşar” Boks Anı Turnuvası önceki gece İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çayırova’lı olup kısa bir zaman önce, erken yaşta kaybedilen Ahmet Gözügüzel, Onur Kandili ve Yaşar Özkan’ın anısına düzenlenen turnuvaya ilgi büyüktü. Adeta bir boks şölenine dönüşen gecede maçlar, kültür merkezi içerisine kurulan ringde yer aldı. Iron Gym, Kandili Ekmek Fırını ve Ergenekon Şarapları’nın sponsor olduğu anı turnuvasında KKTC’de bir ilk olarak Boks Federasyonu sporcuları kemer için ringe çıktılar. Üçü yıldızlar, üçü de kemer için yapılan altı maçın ardından Kafes Dövüşü gösterisi yer aldı. Maç aralarında ise Rap şarkıcısı Zulmet-i Beyza’nın konseri yer aldı.

Selçuk Aydın onur konuğu oldu
Dünya kıtalararası ve Avrupa Orta Siklet Boks Şampiyonu Selçuk Aydın’ın onur konuğu olarak yer aldığı ve ödül de verdiği gecede KKTC Boks Federasyonu Başkanı Yıltan Zabit, İskele Belediyesi adına Belediye Müdürü Tahir Musalar, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Merhumların aileleleri, sporcuların yakınları ve çok sayıda sporsever yer aldı. Organizenin sunuculuğunu Hüseyin Kıral yaparken İskele Festivali Gençlik Güzeli Tuğçe Erdönmez de kendisine eşlik etti. Maçlar öncesinde Ahmet Gözügüzel’in kız kardeşi Duran Gözügüzel ve KKTC Boks Federasyonu Başkanı Yıltan Zabit kısa birer konuşma yaptılar.

Maçlar nefes kesti
Turnuvada üç kemer, üç de yıldızlar kategorisinde toplam altı maç yapıldı. Kemer maçlarında rakibi Murat Haydarov’u yenen İmam Kurbanol, Göksel Kimyalar’ı yenen Erdal Akülker ve Mithat Taylan’ı yenen Talha Eroğlu gecenin galipleri olarak kemer taktılar. Yıldızlarda ise Nihat Bolcan’ı yenen Hakan Çil, Ahmet Khan’ı yenen Ahmet Şanverdi ve Halil Öztürk’ü yenen Görkem Bolcan şampiyon oldular. Maçların hemen ardından düzenlenen ödül törenlerinde kemer, kupa ve madalyalar takdim edildi. Turnuvanın hakemliklerini ise Tarkan Ozansoy (Baş Hakem), Andaç Özaydınlık, Özgür Yalçın, İhsan Çam ve Tarkay Ardan yaptılar. Gecenin sonunda ise Mehmet Bozkurt ile Arda Erdoğan’nın kafes dövüş gösterisi yer aldı. Gösteride, MMA (Mixed Martial Arts) olarak adlandırılan Karma Dövüş Sporları’ndan teknikler sunuldu.

Bu haber toplam 3590 defa okunmuştur