1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İskele proje ve yatırım istiyor
İskele proje ve yatırım istiyor

İskele proje ve yatırım istiyor

Hükümetten ilgi bekleyen İskeleliler, bölgedeki yerel yönetimin işleyişini YENİDÜZEN’e değerlendirdi…

A+A-

Fehime ALASYA

İskele bölgesindeki vatandaşlar, yerel yönetimin işleyişini değerlendirirdi, proje ve yatırım beklentisini dile getirdi.

24 Haziran’da yapılacak yerel seçimler için sokağa inen YENİDÜZEN, bu kez İskele’deki yurttaşların nabzını tuttu…

Bölgenin yatırıma ihtiyacı olduğunu dile getiren İskeleliler, İskele’ye önem gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bölgede başlayıp bitirilmeyen, yarım kalan projeler olduğunu savunan bazı İskeleliler, bu uygulamanın yanlış olduğunu ifade ederken, yıllardır giderilemeyen ‘pazar yeri sorunu’ olduğunu kaydetti.

İskele’de bulunan ve yıllardır bir türlü çözülemeyen ‘ağıl’ sorununa da dikkat çeken bazı vatandaşlar, belediyecilikte kişi bazlı değil, toplum nezdinde yardımlar ve projeler yapılması gerektiğini ifade etti.

Bölgeye üniversite yapımı konusunda birkaç siyasinin engel çıkardığını savunan bazı vatandaşlar, bu yatırımı bölgenin kalkınması için tek çıkar yol olarak görüyor. 

 


 

İSKELELİLER NE DEDİ?

i2-003.jpg

Mustafa Kırmızı: “Ağıl bile köy içinden kaldırılmadı”

“Başlayan projelerin birçoğu yarım bırakıldı, bitirilmedi, kamu malları özele kiralanmak isteniyor, gençlik merkezi, açık pazar projeleri yarım kaldı. Çadırların altında, suyun, sıcağın içerisinde pazar yeri kuruyoruz. Bölgede, köy içerisinde olan ve yıllardır çıkarılamayan ağıllar var. Bir ağılı bile köyün içinden kaldırmayanlar nasıl bölgeye üniversite yaptırıp bölgeyi kalkındıracak?”

Derviş Avcı: “İnsanlar denize girecek geçit bulamıyor”

“Bölgede pahalılık çok… Belediyemiz işler ama bunun yanında da bölgede çok problem var. Eskisine nazaran daha iyiyiz. Aklımızın alamaması sahillerin tellenmesidir. İnsanlar denize girecek geçit bulamıyor. Balığa giderken geçit bulamayıp polislik olacağız. Halkın her noktadan denize geçiş hakkı olmalı.”

Semih Bayramoğlu: “Bölgemizin yatırıma ihtiyacı var”

“Bu belediyecilik bugüne kadar gördüğüm en güzel dönemdir. Belki daha iyisi var ama biz onu görmedik... Bu gidişat iyi ama ileri gitmemiz gerek. Bölgemizin yatırıma ihtiyacı var. Bölgeye bir üniversiteye ihtiyaç var. Bu da yapılırsa çok güzel bir döneme gireriz.”

Meryem Cevizli: “Kişi bazlı değil, toplum nezdinde projeler, yardımlar üretilmeli”

“Sıkıntılarımız yıllardır aynı şekilde devam ediyor. Belediyenin ve başkanlığın, kişisel değil de halkın bütününe göre hizmet etmesi gerek, partiye göre değil… Bence bölgelerde kişiye göre bir belediye başkanı seçilmeli diye düşünüyorum. Köydeki ağıl sıkıntısı hala devam ediyor. Duyarsızlık var diye düşünüyorum. Sıkıntılı olan bölgeler görmezden geliniyor. Kişi bazlı değil, toplum nezdinde projeler, yardımlar üretilmeli.”

i1-002.jpg

Mehmetali Sözgen: “Bundan daha fazlası bile bize zarar...”

“Bundan daha fazlası bile bize zarar... Burada park sorunu yok, kat sorunu yok, buralarda rahatız. Bölgemizde bir sıkıntı yok. Rahatlığımız devam etsin diye de zaten daha güzel bir yönetim istemiyoruz…”

Nermin Rıylı:“Köylere biraz daha fazla ilgi gösterilmeli”

“Şehir merkezi çok iyi durumda... Köylere biraz daha fazla ilgi gösterilmeli diye düşünüyorum ama... Merkezler canlı, köyler de biraz canlandırılmalı, bakıma tabi tutulmalı. Bölgeye yeni geldim, çok büyük sıkıntılarla karşılaşmadım.”

Bayram Göktaş: “Bölgede sıkıntı çok...”

“Hükümet bölgeyi göz ardı etti. Bölgede sıkıntı çok... İskele bölgesindeki en büyük sıkıntı, siyasilerin bölgeye üniversite yapımının engellemesidir. Bölgeye okul yapılsa çok daha güzel olur. Belediyemiz dört dörtlüktür diyemesek de görevini yerine getirmek için elinden geleni yapıyor. Temizlikten yatırıma kadar bölgeye de köylere de her şey yapılıyor. Yapılmıyor desek yalan olur.”

İbrahim Aydın: “Belediye üzerine düşeni yapmaya çalışıyor ama hükümet üzerine düşeni yapmıyor”

“Her köye ulaşmaya çalışan bir belediye yönetimi istiyoruz. Çevre temizliği olarak, yollarımız da iyi durumda. Belediye üzerine düşeni yapmaya çalışıyor ama hükümet üzerine düşeni yapmıyor. Hükümet bölgeye gereken önemi göstermiyor. Dileriz hükümetler de bölgemize önem gösterir ve bölgemiz kalkınır.”

Niyazi Cemmedo: “Birçok yenilik ve iyileştirme yapıldı”

“Başkan geldiğinden beridir bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sadece İskele değil tüm köylere de bir şeyler yapmaya çalıştı. Köy kadın kurslarından tutun da okullara yatırım, spor sahası gibi birçok yenilik ve iyileştirme yapıldı.”

 

yeniduzen-satin-aliniz-393.jpg

Bu haber toplam 2113 defa okunmuştur
İlgili Haberler