1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İskele Belediyesi’nde seçim gerginliği
İskele Belediyesi’nde seçim gerginliği

İskele Belediyesi’nde seçim gerginliği

İskele Belediyesi çalışanı Ali Çakal, “seçim sürecinde kurum içerisinde inanç özgürlüğüne saygı duyulmadığını” anlatarak, bazı yetkilerinin dayanağı olmayan söylentilerle elinden alındığını iddia etti,

A+A-

 İskele Belediyesi çalışanı Ali Çakal, “seçim sürecinde kurum içerisinde inanç özgürlüğüne saygı duyulmadığını” anlatarak, bazı yetkilerinin dayanağı olmayan söylentilerle elinden alındığını iddia etti, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise bu iddiaları yalanladı…

 

Fehime ALASYA

İskele Belediyesi’nde “inanç özgürlüğüne saygı duyulmadığını” kaydeden Çakal, belediye aracıyla propaganda yaptığının iddia edildiğini, bu yüzden önce iş aracının elinden alındığını, ardından iki gün sonra da belediyeye ait kurumsal telefonunun kesildiğini anlattı.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise bu iddiaları yalanladı. Sadıkoğlu, hiçbir personeli kendi rızası dışında işten uzaklaştırmadığını ifade ederek, belediye içerisinde yapılan bazı disiplinsizliklerden ötürü sadece sözlü uyarılarda bulunduklarını kaydetti.

Yaşananlarla ilgili bilgi aktaran Sadıkoğlu, “Mesai saatleri içinde belediyenin kendi araçları, telefonları ve imkânlarıyla propaganda yaptılar. Ben onları buna rağmen görevden uzaklaştırmadım. Bunu yapan birkaç belediye çalışanıdır. Bunlar son dönemeçlerde yapılan karalamalardır” dedi.

 22 yıldır İskele Belediyesi’nde görev yapan ve 17 yıldır Usta Başı olarak görevini yürüten Ali Çakal, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile farklı siyasi görüşlerde olduğu gerekçesi ile kendisine iftira atıldığını ileri sürerek, belediye içerisinde demokratik özgürlüğün kalmadığını belirtti.

Kendisiyle birlikte birkaç belediye çalışanının daha benzer muameleye mazur kaldığını belirten Çakal,  gerginliğin tırmanmaması için konuyu yasal olarak sendikaya taşımadıklarını anlattı.

Ali Çakal: “Görevimin bilinci içinde hiçbir zaman kişilerin rengini ayırt etmeden canla başla çalıştım, herkese hizmet ettim ama bu yapılanlar ağırıma gidiyor.  Konuyu çok üstelemek istemiyorum, gerginliğe ger yok, seçimlerden sonra da her zaman birbirimizin yüzünü göreceğiz, bunlar ayıp şeylerdir...”

“Hiçbir zaman için belediyenin aracını kendi işim için kullanmadım”

Ali Çakal, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“22 yıldır belediyedeyim, 17 yıldır belediyede ustabaşıyım. Memlekette özgürlük var, biz böyle biliyoruz. Kimse istemediği partiyi tutamaz. Bana gelen bir telefonla belediye aracıyla propaganda yaptığımı iddia ettiler. Aygün köyünde Belediye Başkanı aleyhine propaganda yapmışım. Aracımda GPS (araç takip sistemi) var, açıp baksınlar. Hiçbir zaman için belediyenin aracını kendi işim için kullanmadım. Önce iş aracımı sorumluluğumdan aldılar, ardından iki gün sonra belediyeye ait kurumsal telefonumu kestiler. Bana uzaklaştırmaya git demenin yoluydu. Gerginlik büyümesin diye hemen üç gün izin doldurup uzaklaşmak istedim. Yine biraz izin yazacağım.”

“Farklı inançlarda olan belediye işçilerini görevinden uzaklaştırıyor”

“Bugüne dek aramızda hiçbir husumet olmamıştı, zamanında onu destekleyenlerdendik. Benimle benzer durumda olup belediye ile sorun yaşayan üç, beş personel daha var. Ne isterse olsun çamur atmamak, iftira atmamak gerek, herkesin siyasi görüşü neyse saygı duyulmalı, kişiler siyasetini yapsın, mücadelesini versin ama iftira atmasın... Çeşitli nedenlerle, dayanağı olmayan iddialarla farklı inançlarda olan belediye işçilerini görevinden uzaklaştırıyor.

İskele belediyesi dendi mi akla ilk gelen isimlerdenim, görevimin bilinci içinde hiçbir zaman kişilerin rengini ayırt etmeden canla başla çalıştım, herkese hizmet ettim, anlım ak, yıllardır çalışıyorum...

Bu durumu sendika ile henüz konuşmadık, çok üstelemek istemiyoruz, gerginliğe ger yok, her zaman birbirimizin yüzünü göreceğiz, bunlar ayıp şeylerdir...”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu iddiaları yalanlayarak, belediye içerisinde görevini kötüye kullanana memurlar olduğunu, bunları tespit ederek sadece sözlü uyarılarda bulunduklarını anlattı.

İddiaları yanıtlayan Sadıkoğlu şöyle devam etti:

“Kesinlikle böyle bir durum yok. Bunun en güzel örneği de yakın zamanda geçen genel seçimlerdi. Biz personelimizi hiçbir şekilde, eski başkanın yaptığı gibi çağırıp şu partiye oy verin demedik, kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Biz tüm personelimizi kucakladık, kimseye müdahale etmedik.

Belediyenin araçlarına yapılan kasti hasarlar,  arabanın sıcaklığı çıkmasına rağmen sürülmesi, araç takip sistemlerinin kasti olarak sökülmesi, görevini kötüye kullanma gibi durumlar bazı işçilerde yaşandı. Dönemsel olarak bu tarz sorunlar yaşandı. İş yavaşlatma, görev saatlerini, kötüye kullanma gibi durumlar oldu fakat bunlara karşın sadece sözlü uyarılarda bulunduk.

Personelimin 3-4 tanesini bile sosyal medya hesaplarında başka parti bayrağı sallarken görebilirsiniz. Bunun karşılığında hiçbir şey yapmadık, özgürdürler, müdahale etmedik.

Sadece iş konusunda titiz davrandık ve sözlü uyarılarda bulunduk.

Görev süresini kötüye kullanan bazı personeller veya ustabaşılarımız bile oldu. Anti propaganda yapıldı, bunlar bizi üzdü. Ama hiçbir şey yapmadık.

Bu gibi kişiler önce sağlık raporu getirerek, sonra da izin formu doldurarak kendi isteği ile izne ayrıldı. Bunun dışında bir sorun yok. Ama bu yapılanlar kötü bir propaganda, yanlış bir yaklaşımdır… Herkesin fikir özgürlüğü var, biz bize destek vermeyen kişileri de herkesi kucakladık. Herkes fikir özgürlüğüne sahiptir, herkes rutin görevini yapıp yerine getirirse benim için değerli bir çalışandır, oyunu kime isterse verebilir…

Mesai saatleri içinde belediyenin kendi araçları, telefonları ve imkânlarıyla propaganda yaptılar. Ben onları buna rağmen görevden uzaklaştırmadım. Bunlar son dönemeçlerde yapılan karalamalardır.” dedi. 

 

yeniduzen-satin-aliniz-525.jpg

 

 

Bu haber toplam 3633 defa okunmuştur