1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Işısal: Diğer kulüpler Değirmenlik’i örnek almalı
Işısal: Diğer kulüpler Değirmenlik’i örnek almalı

Işısal: Diğer kulüpler Değirmenlik’i örnek almalı

Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal, Değirmenlik kulübünün iki Kıbrıslı Rum sporcuyu kadrosuna katmasının Kıbrıs’ta iki toplumu birbirine yakınlaştırdığını söyledi.

A+A-

Serkan Soyalan

Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal, bölgesinde aktif olan kulüpler ile ilgili düşüncelerini ve spora dair yatırımlarını Yenidüzen’e anlattı.
Birinci Lig’de mücadele eden Değirmenlik Spor Kulübü’nün kadrosuna kattığı Kıbrıslı Rum futbolcular ile ilgili konuşan Işısal, KOP ile KTFF arasında imzalanan geçici düzenleme metni sonrası Değirmenlik’e transfer olan Rum futbolcuların, takımdaki diğer futbolculardan farklı bir maaş almadıklarını söyledi. Sezon başında transfer edilen Demetris Vasiliou’nun şanssız bir şekilde ayağının kırıldığını, Argyris Christofi’nin de fazla şans bulamadığını söyleyen Işısal, ara transfer döneminde bu futbolcuların gönderildiğini, yerine de Stelios Kittos ile Michalis Michail’in kadroya dahil edildiğini vurguladı.

“Kıbrıslı Rumların forma giymesi iki toplumu yakınlaştırdı”
Kıbrıslı Rum futbolcuların takıma çok erken uyum sağladıklarını, takımla kaynaştıklarını da söyleyen Işısal, “Sanki de bu futbolcular çok uzun yıllardır Değirmenlik forması giyiyor” dedi. Michalis Michail’in performansına hayran kaldığının da altını çizen Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal, bu futbolcuların liglerimizde forma giymesinin, iki toplum arasındaki bağları sıkılaştırdığını ve bunun dünyaya göstergesi olduğunu söyledi.

“Yabancı basın da antrenmanları takip ediyor”
Kıbrıslı Rum futbolcuların Değirmenlik’e transfer olmasıyla birlikte, KTFF Danışmanı ve FIFA eski başkan adayı Jerome Champagne’nin de bölgeye gelip, tribünde bu futbolcuların maçını izlediğini de vurguladı. Işısal ayrıca, Değirmenlik Kulübü’nün bu açılımının yerli ve yabancı basınının da dikkatini çektiğini, başta TRT ve Al-Jazeera’nin de bölgeye gelip takımın antrenmanlarını takip ettiğini söyledi.
Bu açılımın diğer kulüplere örnek olması gerektiğinin de altını çizen Işısal, iki toplumu kaynaştıran bu gibi açılımlara desteğinin tam olduğunu da belirtti.

“Bölgeye bir spor salonu yapılacak”
Yeni dönem projeleri arasında bölgenin en büyük eksikliklerinden biri olan spor salonunun da olduğunu söyleyen Başkan Işısal, bu yönde çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.
Spor salonu projesinin yanında Yeniceköy’de kulüp binasının da inşaatının devam ettiğini söyleyen Işısal, bölgedeki spor kulüplerine belediye olarak katkılarının devam edeceğini de vurguladı. Değirmenlik Belediyesi olarak amaçlarının ülke sporunun gelişmesi olduğunu da söyleyen Başkan Osman Işısal, “Benim üzerinde durduğum, gençlerin kötü alışkanlıklardan ve kahvehane köşelerinden uzak tutulup spora yönlendirilmesidir” dedi.
Şu anda belediye sınırları içerisinde Süper Lig, Birinci Lig, İkinci Lig ve Yükselme Ligleri’nde mücadele eden takımlar olduğunu, bunun da sevindirici olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur