1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. IŞİD saldırısında 3 çocuk öldü
IŞİD saldırısında 3 çocuk öldü

IŞİD saldırısında 3 çocuk öldü

Terör örgütü IŞİD'in, Irak'ın Enbar vilayetine düzenlediği saldırılarda 3 çocuğun hayatını kaybettiği, 3 kadının da yaralandığı bildirildi.

A+A-

Terör örgütü IŞİD'in, Irak'ın Enbar vilayetine düzenlediği saldırılarda 3 çocuğun hayatını kaybettiği, 3 kadının da yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD militanları, Enbar'a bağlı El-Bağdadi nahiyesinde sivil yerleşim yerlerine havan topu ile saldırdı. Saldırıda bölge sakinlerinden 3 çocuk hayatını kaybederken, 3 kadın da yaralandı.

El-Bağdadi nahiyesi yakınındaki stratejik Ayn el-Esed Askeri Üssü'nü ele geçirmeye çalışan IŞİD militanları, sık sık bölgeye saldırı düzenliyor.

Bağdadi Yerel Meclisi, daha önce IŞİD saldırıları sonucu çevredeki köylere kaçmak zorunda kalan yaklaşık 500 ailenin zor durumda olduğunu, bölgede temel gıda maddelerine muhtaç yaklaşık bin çocuğun da hayati tehlikeyle karşı karşıya kaldığını duyurmuştu. Irak ordusu, 21 Şubat'ta Bağdadi'yi IŞİD ablukasından kurtararak, yöre halkına insani yardım ulaştırmıştı.

TİKRİT'İ KURTARMA OPERASYONU

Öte yandan Irak ordusunun, IŞİD'in kontrolündeki Tikrit kentini almak için geniş çaplı operasyona hazırlandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu'ş-Şabi (Halk Topluluğu) ile silahlı aşiret grupları destekli Irak Güvenlik Güçleri, IŞİD'in kontrolündeki Tikrit'i almak üzere kentin güneyindeki Samerra şehrinde toplandı.

Operasyona katılacak Halk Topluluğu'na bağlı 3 bin 500 milisin, bölgede orduya bağlı askeri üslere gittiği ve operasyon için beklediği ifade edildi.

Halk Topluluğu Milisleri askeri sözcüsü Kerim en-Nuri, AA muhabirine, Tikrit'i almak için hazırlıkları tamamladıklarını, Irak Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanlığı'ndan gelecek emri beklediklerini söyledi.

Irak'ta IŞİD'in, 10 Haziran'da Musul'u ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak Ordusu ile Peşmerge güçleri, örgütün elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.

(AA)

Bu haber toplam 1306 defa okunmuştur