1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İşçiler eyleme hazırlanıyor
İşçiler eyleme hazırlanıyor

İşçiler eyleme hazırlanıyor

Kamu-İş, bugün yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin kamudaki kıdem tazminatlarının kaldırılması için düğmeye bastığını duyurdu

A+A-

Kamu-İş, bugün yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin kamudaki kıdem tazminatlarının kaldırılması için düğmeye bastığını duyurdu. Kamu-iş Genel Başkanı Sami Dilek’in konu ile ilgili basın açıklamasının tam metni şöyle: 

KIDEM TAZMİNATLARI KALDIRILIYOR

Yıllardan beri kazanılmış bir hak olarak, çalışanların ve işçilerin güvencesi olan Kıdem Tazminatları kaldırılıyor. İlk etapta kobay olarak KAMU – İŞ seçilmiştir.
Yasalarla belirlenmiş bir hak olarak değil de, Toplu İş Sözleşmeleri ile hak haline getirilmiş ve başta Türkiye Cumhuriyeti’nde ve yan tarafımızdaki Güney komşumuzda da bir hak olan, işçilerin güvencesini sağlayan Kıdem Tazminatları hakkı kaldırılmak istenmektedir.
Geçtiğimiz hafta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Metal Sendikasının XVIII. Kadın İşçileri Büyük Kurultayı’nda konuşan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Kıdem Tazminatlar ile alakalı olan her şey spekülasyondur, sadece iktidarı yıpratmaya yönelik yalan haberlerdir” açıklamalarını yapmıştır. Açıklamasına devamla, memur ve işçi haklarının geliştirilmesi konusunda reform niteliğinde düzenlemeler yaptıklarını, ancak kıdem tazminatları konusunda herhangi bir çalışmaları olmadığını belirtmişti.
Türkiye Cumhuriyetinde hal böyle iken ve kıdem tazminatları milyonlarca işçiye uygulanırken, bir avuç Kıbrıs Türk işçisinin güvencesi olan kıdem tazminatlarının kaldırılması büyük haksızlıktır.
Kaldı ki 2007 yılında geçmiş Hükümet, kamu görevlilerinin emeklilik haklarında büyük açılımlar yapmış emeklilik maaş formülünü iyileştirmiş, emeklilik ikramiyesini de yükseltmiştir.
Ancak sosyal sigortalı veya sosyal güvenlik yasasına mensup olan işçilere iyileştirme değil kötüleştirme yapılmıştır. Bu da sendikal haklar açısından büyük dengesizlikler yaratmıştır. Çağımız geliştikçe hakların iyileştirileceğine, geriye doğru gidiş tercih edilmiş ve çalışanların aleyhine yasalar çıkarılmaya devam edilmiştir.
Kamu – İş yönetimi bu tür uygulamalara “DUR”  demek için etkin kararlar üretme aşamasına gelmiştir. Bu bağlamda tüm çalışan işçilere, kıdem tazminatı haklarından mağdur olacak tüm çalışanlara, kıdem tazminatlarının kaldırılmasını engellemek için düzenleyeceği ve önümüzdeki günlerde açıklayacağı eylem planına katılmalarını istiyoruz. İstemenin dışında kıdem tazminatlarının kaldırılmasını engellemek için eylemlere katıl diyoruz.
Katıl ki eylemimiz tarihi bir “eylem” olsun, kıdem tazminatı kaldırılmasın
Kıdem tazminatları konusunda Hükümet ile görüşme aşamasındayız. Ancak görüşmelerin iyiye gittiğini söyleyemeyiz.
Onun için her an Kamu – İş’in çağrısını bekleyin.

NOT: KAMU – İŞ tüm üyeleri, delegeleri ve temsilcileri 15.03.2013 tarihinde saat 10.00’da Kamu – İş Merkez Binası’nda toplanacaktır.

“KIDEM TAZMİNATLARI ASLA KALDIRILMAYACAK EYLEMİ” yakında…..

Bu haber toplam 1905 defa okunmuştur
Etiketler :