1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. İşçi Filmleri Festivalinde son gösterim
İşçi Filmleri Festivalinde son gösterim

İşçi Filmleri Festivalinde son gösterim

İşçi Filmleri Festivali “Sanayi Holding” Belgeseli ile son buluyor

A+A-

7. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali gösterilen 6 filmin ardından 11 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek 7. Gösterim olan “Sanayi Holding” belgeseli ile son buluyor. Belgesel gösteriminden önce, belgeselle ilgili olarak kısa bir sunum gerçekleştirilecek ardından gösterime geçilecek. Gösterimin ardındansa, belgeselde birebir tanıklık ettikleri, deneyimledikleri olayları belgeselde aktaran iki Sanayi Holding çalışanı Ülvan Polili ve Zeki Erkut da kısa birer konuşma yapacak ve soruları cevaplayacak.

Emek örgütleri tarafından sponsorsuz ve ücretsiz olarak her yıl gerçekleştirilen festivalin son filmi yerli bir üretim.  Baraka Film Atölyesi’nin çektiği 105 dakikalık Sanayi Holding belgeselin konusu ise şöyle;

Kıbrıslı Türkler 20 Temmuz 1974’ten sonra Kıbrıs’ın kuzeyine toplanarak yeni bir yaşam kavgasına giriştiler. Kıbrıs Cumhuriyeti sanayi ve endüstrisinin kuzeyde kalan büyük bir kısmını bir araya getirerek Kıbrıs Türk Sanayi İşletmeleri Holding Şirketi Ltd. (Sanayi Holding) adında bir kamu kuruluşu kurdu. 1975 ve 1998 arasında şirket; hazır hammadde stokları, altmışa yakın fabrika ve üretim birimi ile tekstil, gıda-kimya, plastik, metal alanlarında üretim yaptı. Ekonomik değişimlerle birlikte, Kıbrıslı Türklerin mücadele ve üretim tarihinde çeşitli direnişlerde çok önemli bir yer tutan Sanayi Holding üretime son vermeye zorlandı. Parçalandı, yağmalandı, satıldı, çalındı, dağıtıldı, özelleştirildi ve sonunda ortadan kaldırıldı, ancak hâlâ yeniden üretime başlayabilmek için ilham vermektedir.

7. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivalinin son gösterimi 11 Aralık Perşembe, 20:00’de Gönyeli Belediyesin Konferans Salonunda gerçekleşecektir. Gösterim ücretsiz ve tüm halka açıktır.

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur