1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘İşbirlikçiler’ var, katil zanlısı yok
‘İşbirlikçiler’ var,  katil zanlısı yok

‘İşbirlikçiler’ var, katil zanlısı yok

Dövizci Gökhan Naim cinayeti ile ilgili tutuklu sayısı 8’e çıktı…

A+A-

Devrim DEMİR

Lefkoşa Ortaköy’de 13 Mart tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gökhan Naim cinayetinde polis zanlı Hüseyin Erseyis’in ardından üç isime daha ulaştı.

Naim cinayetinde kilit isim olarak görülen ve aranmakta olan Zahid Massod’un olay gecesi kullandığı cep telefonunu Girne Dağ Yolu’nda bulup almakla suçlanan Masood’un kardeşi Sajid Massod Girne’de tespit edilerek tutuklandı.

Polis, bulduğu cep telefonu dökümlerinden yola çıkarak 27 Mart tarihinde ülkeye sahte Güney Afrika pasaportu ile giriş yapan Rana Rahem Aslam Han ve Zahid Masood ile mali yönden ilişkileri olduğunu tespit ettiği Hasan Civelek’i tespit ederek tutukladı. 

Cinayete karışan ve şu^an aranmakta olan zanlılardan Zahid Masood ile bağlantısı olduğu iddiası ile tutuklanan Rana Rahem Aslam Han, Hasan Civelek ve Sajid Massod tutukluluk süresi dolan zanlı Hüseyin Erseyis ile birlikte Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polis cep telefonu dökümlerinden yola çıktı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, zanlılar Rana Rahem Aslam Han, Hasan Civelek ve Sajid Massod’un 13 Mart tarihinde meydana gelen cinayet ve soygunla bağlantılı tutuklandıklarını anlattı.

İneci, 13 Mart tarihinden bu yana yürütülen soruşturma çerçevesinde şuan aranmakta olan Zahid Masood’un kardeşi olan ve Girne’de kalan Sajid Masood’un 13 Mart gecesi abisinin Girne-Dağ yoluna attığı cep telefonunu alıp sakladığını söyledi.

Cep telefonu dökümlerinden ve edindikleri bilgi sonucu zanlı Sajid Masood’un tutuklandığını ifade eden İneci, zanlının tutuklandığını kaydetti.

Sahte isimle adaya yeniden döndü

İneci, aranan Zahid Masood’un İngiltere hattı ile birçok kez şahsi görüşmeleri olan zanlı Rana Rahem Aslam Han’ın 27 Mart tarihinde Muhammed Petersan adına düzenlenmiş sahte Güney Afrika pasaportu ile ülkeye giriş yapmak isterken suçüstü yakalandığını kaydetti.

İneci, zanlının cinayet tarihinde ülkede olduğunu ve önceki gün sahte pasaportla ülkeye yeniden giriş yapmak isterken yakalandığını yapılan sorgulamasında ise ifade vermediğini söyledi.

Civelek’in Massod’la mali ilişkileri olduğu ortaya çıktı

İneci, yürüttükleri soruşturmada Zahid Masood’la mali ilişkiler içinde olduğunu tespit ettikleri zanlı Hasan Civelek’i tespit ederek tutukladıklarını söyledi. Masood’un cep telefonu dökümlerinde birçok kez zanlı Civelek ile Zahid Masood’un telefon görüşmleri olduğunu kaydeden İneci, zanlı Civelek’in 13 Mart tarihinden sonra Zahid Masood’un telefon kayıtlarını ve görüşmelerini telefondan sildiğini tespit ettiklerini belirtti.

Cep telefonları incelemede

Soruşturmanın çok yeni olduğuna değinen İneci, zanlıların cep telefonlarının incelenmek üzere PGM’ye gönderildiğini ifade ederek, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini belirterek Masood, Han ve Civelek’in 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Erseyis ikinci gönüllü ifadesini verdi

Naim cinayeti ile ilgili aranan Zahid Masood’u 13 Mart gecesi Akıncılar köyünden güneye kaçırdığını polise itiraf ettikten sonra tutuklanan ve aleyhine 3 gün tutukluluk süresi alınan zanlı Hüseyin Erseyis’te ek süre talebiyle dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, alınan 3 günlük sürede Erseyis’in ikinci bir gönüllü ifade daha verdiğini belirterek soruşturmanın henüz tamamlanmadığını söyledi.

İneci, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek Erseyis’in 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Soruşturma devam ediyor

Yargıç Cenkay İnan,  soruşturmanın devam ettiğine değinerek zanlı Hüseyin Erseyis’in 7, zanlılar Rana Rahem Aslam Han, Hasan Civelek ve Sajid Massod’un ise 3’er gün poliste soruşturma maksatlı tutuklu kalmalarına karar verdi.

 

FOTOĞRAF: EVRİM KAMALI

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4537 defa okunmuştur
İlgili Haberler