1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İŞAD: “Adada biran önce çözüm olması gerek”
İŞAD: “Adada biran önce çözüm olması gerek”

İŞAD: “Adada biran önce çözüm olması gerek”

Şadi, çözümün hem adanın bütününe, hem de Türkiye ile ekonomik ilişkilerde muazzam fırsatlar yaratacağını dile getirdi

A+A-


İŞAD Başkanı Metin Şadi, çözümün hem adanın bütününe, hem de Türkiye ile ekonomik ilişkilerde muazzam fırsatlar yaratacağını dile getirerek, “Çözüm tüm ada çapında kitlesel bir ekonomik büyüme yaratacaktır” dedi. İŞAD Başkanı Şadi, dün Segafredo cafe restoranda düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs’ta nihai çözüm için başlayan yeni müzakere sürecine destek belirtti.

Üyesi olmaktan gurur duyduğu Türkiye’nin en büyük sivil iş dünyası federasyonu TÜKONFED’in üyelerinden biri olan ALSİAD üyelerini Kıbrıs’ta ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Şadi, ALSİAD üyeleri ile birlikte çözüme katkı koyma adına girişimler başlatacaklarını belirtti.

İŞAD’ın yakın zamanda başlayan müzakere sürecinin bu kez çözümle sonuçlanacağına inandığını ve uzun bir süreden beri bu yönde proaktif çalışmalar yaptığını dile getiren Şadi, “Çözüm bizlere hem adanın bütününde, hem de adanın Türkiye ile ekonomik ilişkilerinde muazzam fırsatlar yaratacaktır. Çözüm tüm ada çapında kitlesel bir ekonomik büyüme yaratacaktır” diye konuştu.

Yıllarca izolasyonlar altında zayıf kalmış Kıbrıs Türk iş dünyası olarak ortaya çıkacak muazzam ekonomik pastadan faydalanmaları için Türkiye iş dünyasıyla yüksek düzeyde işbirliği yapmaları gerektiğini söyleyen Şadi, Kıbrıslı Türklerin ekonomik ve toplumsal olarak bu adada varlığı, Türkiye iş dünyası ve sermayesi ile bu bağlamda yapacağı işbirlikleriyle yakinen ilintili olduğunu belirtti.

“Güney Kıbrıs ve Türkiye arasında ticari ilişkilerde köprü olmak zorundayız”

Şadi sözlerini şöyle tamamladı: “En büyük avantajımız yakın kapsama alanında olduğumuz bu bölgenin en büyük ekonomisi Türkiye ile yakın ilişkide olmamızdır. Kıbrıs Türk iş insanları olarak bizler, Güney Kıbrıs ekonomisi ile Türkiye ekonomisi arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde köprü pozisyonunda olmak zorundayız ve bunu güçlü bir şekilde talep etmekteyiz. Yıllarca izolasyonlar altında, uluslararası hukuk ve ekonomiden kopuk yaşayan biz Kıbrıslı Türklerin, olası bir çözümde en büyük avantajı ve kozu, Türkiye ekonomisi ve aktörleri olacaktır. İŞAD olarak bizler, KKTC ve TC devletlerinin ortak çalışmaları ile bu avantajımızın ve köprü pozisyonumuzun bir ‘devlet politikasına’ dönüşmesi gerektiğine yürekten inanmaktayız. KKTC-TC iş insanlarının tüm ada çapında işbirliklerini, ortaklıklarını destekleyecek ‘mali, finansal ve ekonomik’ teşvik paketlerinin oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. İŞAD olarak TURKONFED ile birlikte çalışmaya hazırız.”

ALSİAD Başkanı A.Kadir Turhan da, yıllardır kanayan Kıbrıs sorununun çözülmesinin herkesi mutlu edeceğini ve iş adamlarının da daha çok ticaret yapmasına sebep olacağını kaydetti. TAK

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur