1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'İŞ KAZASI' KADER Mİ?
İŞ KAZASI KADER Mİ?

'İŞ KAZASI' KADER Mİ?

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde öğle saatlerinde meydana gelen iş kazasında, cam ölçüsü almaya çalışan 42 yaşındaki Murat Yalçın merdivenden düşerek ağır yaralandı

A+A-

Yine “iş kazası”, yine “işçi mağduriyeti”, yine ihmal…

 

Lefkoşa Sanayi Bölgesi yine bir iş kazasına tanıklık etti.  Hangar içinde 'cam ölçüsü' almak için çıktığı merdivenden, dengesini kaybedip sert zemine düşen 42 yaşındaki Murat Yalçın ağır yaralandı. Koruyucu giysi ve baret kullanmayan Murat Yalçın başına aldığı ağır darbe nedeniyle şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

 

YENİDÜZEN (Özel)

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren, “Özsapmaz Möble” isimli iş yerinde çalışan 42 yaşındaki Murat Yalçın, merdivenden düşerek sert zemine başını çarptı, ağır yaralandı.
Dün saat 13:30 sıralarında, cam ölçüsü almak için çıkığı merdivenin üçüncü basamağından düştüğü öğrenilen 42 yaşında Adana doğumlu Murat Yalçın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.

Görgü tanığı, birlikte çalıştığı iş arkadaşı…
Söz konusu hangarda çalıştıkları bir esnada, Yalçın’ın bayılarak merdivenden düştüğünü gördüğünü ifade eden iş arkadaşı, yetişemediğini ve Yalçın’ın üçüncü basamaktan düşerek başını çarptığını belirtti.
Çalışma arkadaşı, Yalçın’ın bir buçuk yıl kadar önce de bayıldığını ve

‘Ağır yaralı’… Yoğun bakımda
Polis Basın Subaylığı, saat 13.00 sıralarında, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren “Özsapmaz Möble” isimli iş yerinde çalışan Murat YALÇIN (E-42), hangar içersinde cam ölçüsü almak için çıktığı merdiven üzerinden, dengesini kaybedip sert zemin üzerinde düşmesi sonucu başından ağır şekilde yaralandığını açıkladı.
Basın Subaylığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tedavisine müteakip Yoğun Bakım Servisinde müşahede altına alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. 

--------------------------------------


İŞ KAZALARI ‘KORKUTUYOR’…

Son 4 yılda; 920 yaralanma, 22 ÖLÜM

• 2011: 270 yaralı, 6 ölü.
• 2012: 214 yaralı, 4 ölü.
• 2013: 230 yaralı, 7 ölü.
• 2014: 205 yaralı, 5 ölü.
• 2015: 1 ölü


Sanayi Bölgesi’nde iş başında ağır yaralanma ile sonuçlanan dünkü kaza, akıllara yeniden ‘önlem’ ve ‘denetim’leri getirdi.

2015’in ilk haftasında ölümle sonuçlanan iş kazası…
Haspolat Sanayi Bölgesi'nde Levent Mozaik Fabrikası'nda 2015’in ilk haftasında meydana gelen “iş kazasında”, 42 yaşındaki Mehmet Çirkin hayatını kaybetmişti.
42 yaşındaki Mehmet Çirkin, parke dökme makinesine başını çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetmesi, iş güvenliği, etkin denetim ve sendikalaşma gibi konuları tekrar akıllara getirmişti

Son dört yılda 22 kişi hayatını kaybetti
Çalışma Bakanlığı’nın son verilerine göre son dört yılda meydana gelen iş kazarlarında 920 kişinin yaralandığı, 22 kişinin ise hayatını kaybettiği görüldü.
2011 yılında meydana gelen iş kazalarında 270 kişinin yaralandığı 6 kişinin öldüğü görülürken, 2012’de bu rakam 214 kişinin yaralanması 4 kişinin ise hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. 2013 yılında ise 230 kişinin yaralandığı görülürken ölü sayısının 7’ye çıktığı kaydedildi. 2014 yılının ilk on ayında ise meydana gelen iş kazalarında 205 kişinin yaralanarak, ölü sayısının ise 5 olduğu belirtildi. 2014 yılının Ekim ayına kadar iş kazalarıyla ilgili Başsavcılığa toplam 32 dosya havale ederken, bu dosyalardan 5 tanesinin sonuçlandığı kayıtlara geçmişti.

Bu haber toplam 2885 defa okunmuştur