1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘İş çok, personel yetersiz’
‘İş çok, personel yetersiz’

‘İş çok, personel yetersiz’

Lefkoşa Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı çalışan Mağusa Gümrük Komisyoncuları, çalışma sistemlerinin değiştirilmesini protesto etmek ve personel azlığına dikkat çekmek için bu sabah 08:00’da eylem yapıyor.

A+A-

Lefkoşa Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı çalışan Mağusa Gümrük Komisyoncuları, çalışma sistemlerindeki değişikliği ve personel sayısının yetersizliğini protesto etmek için bu sabah 08:00’da eylem başlattı.

Eylem nedeniyle 19 Haziran’dan itibaren Mağusa Gümrük Şube Amirliği’nde hiçbir ithalat ve ihracat işlemleri gerçekleştirilmeyeceği açıklandı.

Gümrükler arası mal nakli yapılmayacağı, antrepolardan mal çekimi olmayacağı belirtildi.

Ayrıca ambarlara tır ve konteynır boşaltımı gerçekleşmeyeceği, gümrük vergilerinin ödenmeyeceği, önceden beyan edilen malzemelerinin çıkışlarının alınmayacağı da kaydedildi. 

Gümrük komisyoncuları, dün kendi aralarında yaptıkları bir toplantı sonucu, yaşadıkları sorunlara ve personel eksikliğine dikkat çekmek için mesai saatlerinde çalışmayarak eylem yapıyor.

Mağusa’da Derinya geçiş noktasının açılmasının da işlerini yoğunlaştırdığını belirten gümrük komisyoncuları, “önceden bir şekilde idare edilen işin artık kontrolden çıktığını” kaydetti.

Yıllardır benzeri şikayetleri olduğunu belirten komisyoncular, çalışma sistemlerindeki yeniliği kabul etmeyeceklerini ve personel sayısında düzelme yaşanmadıkça geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Bu haber toplam 3111 defa okunmuştur
Etiketler : , ,