1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İş çevrelerinden güç birliği
İş çevrelerinden güç birliği

İş çevrelerinden güç birliği

Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İnşaat Müteahhitleri Birliği, Genç İşadamları Derneği ile İşadamları Derneği ülke sorunları konusunda ortak davranış geliştirme kararı aldı

A+A-

 Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Genç İşadamları Derneği ile Kıbrıs Türk İşadamları Derneği,  ülke sorunları konusunda daha aktif, mümkün olduğunca ortak davranış geliştirme kararı aldı.

Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İnşaat Müteahhitleri Birliği, Genç İşadamları Derneği ile İşadamları Derneği’nce yapılan ortak yazılı açıklamada, işbirliklerinin temelinde, “ülke sorunlarına ortak çözümler üretmek ve siyaset kurumuna yön vermek” amacının yattığı belirtildi.

AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Kıbrıs Türk halkının önemli ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya olduğu herkesin kabul ettiği yadsınamaz bir gerçek haline gelmiştir. Bu sorunların çözümlenmesi için bazen Kıbrıs sorununun çözümüne, bazı dönemlerde ise Türkiye ile imzalanan protokollerin eksiksiz bir şekilde uygulanmasına umut bağlandığı da bilinmektedir.

Yaşadıklarımız göstermiştir ki, Kıbrıs Türk halkının sorunlarının çözümünü Türkiye’ye veya Kıbrıs sorununun çözümüne havale etmek, sorunların giderek yoğunlaşmasından başka bir sonuç doğurmamış ve gelinen aşamada bu sorunlar adeta bir kördüğüm haline gelmiştir.

Aşağıda imzası bulunan örgütlerin yöneticileri olarak, 28 Mart 2017 tarihinde yaptığımız toplantıda, bu kördüğümün oluşmasındaki sorumluluklarımızın da bilincinde olarak, akıp giden zamanın ülke kaynaklarının giderek daha büyük boyutlarda heba olmasına neden olduğu ortak kanaatine ulaşmış bulunuyoruz.

Zaman zaman dar grup çıkarlarımızın peşine takılarak ihmal ettiğimiz toplumsal görevler, bugün karşımıza bir KAOS VE YOZLAŞMA olarak dikilmiş bulunmaktadır. Bunun sonucu olarak sivil toplum örgütlerimizin siyasetçiler tarafından giderek daha az dikkate alındığının; başka bir değişle siyaset kurumunu yönlendirme yetimizi büyük ölçüde yitirdiğimizin de farkındayız.

Bugün yaşadığımız sorunların önemli bir kısmı, geçmiş kuşakların yaptıkları hataların veya yerine getirmedikleri görevlerin sonucunda bize devrettikleri kötü bir miras ise, bizim yerine getirmediğimiz görevlerin sonucunda oluşan YOZLAŞMA VE KAOS da bizim gelecek kuşaklara devredeceğimiz kötü bir miras olarak anılacaktır.

Bu bilinçle yaptığımız tartışmalar sonunda, toplantılarımıza devam etmeyi ve ülke sorunları konusunda daha aktif olarak mümkün olduğunca ortak davranışlar geliştirmeyi kararlaştırmış bulunuyoruz.

Bu işbirliğinin temelinde ülke sorunlarına ortak çözümler üretmek ve siyaset kurumuna yön vermek amacının yattığını kamuoyu ile paylaşırız.

 

Fikri TOROS
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı

Ali ÇIRALI
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı

Mahmut KANBER
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı

Ahmet HÜDAOĞLU
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı

Cafer GÜRCAFER
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı

Cemal GÜLERCAN
Genç İşadamları Derneği Başkanı

Dengiz KÜRŞAT
Kıbrıs Türk İşadamları Derneği Başkanı

Bu haber toplam 3921 defa okunmuştur