1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘İrtifak Koçanı’ için 3 ADET ÇOK AMAÇLI SALON önerisi…
‘İrtifak Koçanı’ için 3 ADET ÇOK AMAÇLI SALON önerisi…

‘İrtifak Koçanı’ için 3 ADET ÇOK AMAÇLI SALON önerisi…

Eski Belça Arazisi Lefkoşa Belediye Meclisi’nde görüşüldü…

A+A-

Ayşe GÜLER
 

Tartışmalı bir devirle eski Belça arazisi üzerinde başlayan, ‘mali kaynak nedeniyle de Lefkoşa Belediye Meclisi gündemine gelen “Alış Veriş Merkezi’ ilgili çözüm arayışları sürüyor.

Lefkoşa’nın göbeğinde devam eden dev AVM inşaatıyla ilgili arazi sahibi iş insanı Sıdıka Atalay’ın sahibi olduğu Vadim İnşaat’ın yeniden borçlanma hedefiyle ‘irtifak koçanı alabilmek’ adına belediyeye yaptığı başvuru dün Lefkoşa Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

 

3 adet çok amaçlı salon önerisi…

Dünkü toplantıda iş insanı Sıdıka Atalay, meclis üyelerini bilgilendirdi.  

 ‘İrtifak koçanı’ iznine onay çıkması için alış veriş merkezi içerisindeki 800 metrekarelik 3 adet çok amaçlı salonu belediyeye verilmesi gündeme geldi.

 

Öneri somutlaştırılacak…

Belediye meclisinin gündemine gelen önerinin somutlaştırılması için dünkü toplantı ertelendi.

Meclis’in önerinin somutlaşmış halini görüşmek üzere gelecek hafta içerisinde yeniden bir araya geleceği, nihai kararı yapılacak toplantı ile belirleyeceği konuşuluyor.

 

Protokol de tartışmalı geçmişti…

Bilindiği üzere 2009’da imzalanan protokol, Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalardan sonra “oy çokluğu” ile onaylanmış, bu protokol ile BELÇA arazisinin önemli bir bölümü, alış-veriş merkezi yapılması karşılığı devredilmişti.


Harmancı, meclis onayına dikkat çekmişti…

Hatırlanacağı üzere Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, projenin kendilerinden önceki dönemde imzalandığını anımsatarak, belediye olarak önceliklerinin, ilgili şirketin taahhütlerini zamanında yerine getirmesi olduğunu belirtmişti.

Şirketin ‘İrtifak Koçanı’ almak istediğini, bunun da hak olduğunu belirten Başkan Harmancı, ancak sözleşme yapıldığı dönemde böyle bir hakkın olmadığını aktarmıştı.

Belediye Meclisi’nin onaylaması durumunda verilecek yetkiyle irtifak koçanı alınabileceğini söyleyen Başkan Mehmet Harmancı, bunun için sözleşmede değişiklik değil, meclis onayı ile verilecek yetki gerekliliğine işaret etmişti.

Vadim İnşaat şirketi ile LTB arasındaki sözleşmede “arazinin İPOTEK verilemeyeceğinin” yer aldığını anımsatan Başkan Harmancı, ipotek için sözleşmede değişiklik gerektiğine işaret etti, “Kendimizi güvence altına almamız lazım, alırsak bizim açımızdan sıkıntı yok” şeklinde konuşmuştu.

Bu haber toplam 3602 defa okunmuştur