1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “İrade varsa, zorluklar çözülür”
“İrade varsa, zorluklar çözülür”

“İrade varsa, zorluklar çözülür”

#UniteCyprusNow, hafta içi her gün saat 19:00-20:00 arası Lokmacı ara bölgedeki Barış ve Birleşik Kıbrıs eylemlerine devam ediyor.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

#UniteCyprusNow, hafta içi her gün saat 19:00-20:00 arası Lokmacı ara bölgedeki Barış ve Birleşik Kıbrıs eylemlerine devam ediyor. Topluluk liderlere uzun zamandır beklenen çözüme ulaşmak için çabalarına devam etme çağrısı yapıyor.

#UniteCyprusNow inisiyatifinin 24. Lokmacı eylemine dün Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük ve Kıbrıslı Rum üyesi Nestoras Nestoros da katıldı. İkili ortak bir açıklama yaptı.

Topluluk ara bölgedeki eylemlerinin, adanın insanlarını birleştiren müzik, dans ve şiirler içerdiğini söyledi. Etkinliğe katılanlar arasında Kıbrıslı Türk ve Rum göçmenler, kayıp şahıs yakınları ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sunma arzusundaki Kıbrıslılar yer alıyor.

“Eğer irade varsa, zorlukları çözmenin her zaman bir yolu vardır”

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük ve Kıbrıslı Rum üyesi Nestoras Nestoros yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

 “Öncelikle Unite Cyprus Now İnisiyatifi’ne teşekkür etmek istiyorum. Bu inisiyatif şu anki aşamada çok önemli bir yere sahip. Kayıp Şahıslar Komitesi’nin görevi iki liderin de desteğiyle kayıp ailelerinin acılarına bir nebze olsun cevap vermektir. Şimdi Kıbrıslı Türk ve Rumların, bu müzakere sürecinde genç jenerasyona yeni bir gelecek sağlamak için liderlerini destekleme zamanıdır. Her iki liderin de taşıdıkları sorumluluğun ne kadar ağır ve zor olduğunun farkındayız.  Hem bir Kayıp Şahıslar Komitesi üyesi hem de bir Kıbrıslı Türk olarak liderlerin çabalarını destekliyorum.

ucn2.jpg

Değişim her zaman acı verici ve zor bir süreçtir. Çözümden sonra her iki taraf için de her şeyin daha iyi olacağını biliyoruz. Ekonomi yükselecek, turizm gelişecek, üretkenlik ve yatırımlar artacak ve adada istikrar sağlanacaktır. Şu an her zamankinden daha çok desteğe ihtiyaç vardır. Bizler Kayıp Şahıslar Komitesi olarak iki toplumlu çalışmanın zorluklarını yaşıyoruz ancak aynı zamanda birlikte çalışmanın ve birlikte yaşamanın bir rüya olmadığını da biliyoruz. Kayıp Şahıslar Komitesi’nin işbirliği buna iyi bir örnektir. Anlaşmadan sonra birlikte çalışmak daha kolay ve etkili olacaktır.

ucn3.jpg

Kıbrıs'ın her türlü yatırım ve proje için gerekli insan kaynaklarına sahip olduğunu biliyoruz. Genç Kıbrıslıların da bu adada potansiyelleri çok yüksektir. Eğer irade varsa, zorlukları çözmenin her zaman bir yolu vardır. Biz çocuklarımıza bu dünyada parlak bir gelecek vermek istiyoruz. Bizler Kıbrıs'ın dünyaya üretken ve barışçıl katkıda bulunmasını istiyoruz; Sorun oluşturan ve çatışma alanı yaratan değil.”

 

 

 

Bu haber toplam 1978 defa okunmuştur