1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'İPİN UCU İYİCE KAÇTI’
İPİN UCU İYİCE KAÇTI’

'İPİN UCU İYİCE KAÇTI’

Kavga, darp, kundaklama gibi adli olaylardaki artış, kişilerin, aralarındaki ‘husumetleri’ çözmek için yargı yoluna değil, ‘kendi yoluna’ gittiğini de ortaya koyuyor…

A+A-

• Barolar Birliği Başkan Av. Ünver Bedevi: “Davalar sürekli artıyor, yargının üzerindeki yük de artıyor… Ben mengeneler sıkıştı diyorum, insanların tahammülü genel sıkıntılar nedeniyle azaldığı için belli bir süre bekliyor sonra çözümü kendi eliyle arıyor”

• “İpin ucu kaçmış vaziyette… İnsanlar bu psikolojiyle başka şeyler de yapabilecek durumdalar”

• Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Avukat Arzu İzveren ise, her ne kadar hukuk sisteminde tıkanıklık yaşansa da hesaplaşma yerinin mahkemeler olduğuna vurgu yaptı.

Meltem SONAY

Mağusa’da önceki gün yaşanan ‘sokak ortası hesaplaşma’, ‘neler oluyor’ sorularını akıllara getirirken, bu ve benzeri olayların artması ‘endişeleri’ de artırıyor.

Kavga, darp, kundaklama gibi adli olaylardaki artış, kişilerin, aralarındaki ‘husumetleri’  çözmek için yargı yoluna değil, ‘kendi yoluna’ gittiğini de ortaya koyuyor.

Barolar Birliği Başkanı Avukat Ünver Bedevi, bu gibi olayları sadece ‘hukukun yavaş işlemesi’ne bağlamanın yanlış olacağı görüşünü belirtirken, hukuki sürecin işleyişinde aksaklıklar, eksiklikler olsa da, bu tip olayların artmasındaki esas nedenin, ‘toplumdaki genel sıkıntılar’ olduğunu ifade etti.

-----------------------------------------------------

Barolar Birliği Başkanı Av. Bedevi: “İnsanlar tepkili, isyan var”

Barolar Birliği Başkan Av. Ünver Bedevi, bu gibi olayları sadece ‘hukukun yavaş işlemesi’ne bağlamanın yanlış olacağı görüşünü belirtirken, hukuki sürecin işleyişinde aksaklıklar, eksiklikler olsa da, bu tip olayların artmasındaki esas nedenin, ‘toplumdaki genel sıkıntılar’ olduğunu ifade etti.

Ülkedeki siyasi belirsizlik, toplumdaki genel moral bozukluğu ve ekonomideki kötüye gidişin, insanlarda değişik bir ruh hali yarattığı, tahammülsüzlük, sabırsızlık yarattığı görüşünü ifade eden Bedevi, “İnsanlar tepkili, isyan var” şeklinde konuştu.

“Davalar sürekli artıyor, yargının üzerindeki yük de artıyor…”

Mahkemelerdeki davaların da sürekli arttığına vurgu yapan Av. Ünver Bedevi, “Davalar sürekli artıyor, yargının üzerindeki yük de artıyor… Ben mengeneler sıkıştı diyorum, insanların tahammülü genel sıkıntılar nedeniyle azaldığı için belli bir süre bekliyor sonra çözümü kendi eliyle arıyor” dedi.

“İpin ucu kaçtı…”

“İpin ucu kaçmış vaziyette… İnsanlar bu psikolojiyle başka şeyler de yapabilecek durumdalar” diyen Av. Bedevi, bu tür olayların artışını sadece hukukun yavaş ilerlemesine bağlamanın doğru olmayacağı düşüncesini yineledi.

---------------------------------------------------------------

Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Av. Arzu İzveren: “Hesaplaşma yeri mahkemedir”

Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Avukat Arzu İzveren, her ne kadar hukuk sisteminde tıkanıklık yaşansa da hesaplaşma yerinin mahkemeler olduğuna vurgu yaptı.

Bu tarz çevrelerin de sorunlarını KKTC hukuk siteminde çözmedi gerektiğine işaret eden Avukat İzveren, hukuk sistemindeki aksaklıklar gerekçe gösterilerek sokak çatışması yapılmasının üzücü ve düşündürücü olduğunun altını çizdi.

Bu haber toplam 2679 defa okunmuştur