IOS 11

IOS 11

IOS11.IOS11 Apple’ın eski sürümlere oranla ciddi geliştirmeler ve yenilikler ile karşımıza çıkıyor.

A+A-

Cenk Paşa

5 Haziran akşamı Apple’ın WWDC17 etkinliğinde duyurulan yeniliklerden sadece birtanesi IOS11.IOS11 Apple’ın eski sürümlere oranla ciddi geliştirmeler ve yenilikler ile karşımıza çıkıyor. Apple, WWDC17 etkinliğinde tanıttığı önemli yeniliklerle birlikte gelen iOS 11 işletim sisteminin ilk betasını geliştiriciler için yayınladı. Halka açık olan beta sürümün Haziran ayının sonunda yayınlayacak.

 

IOS11 için 12 gizli özellik.

1. Çoklu seçim ile uygulama taşıma

IOS11 ile Birden fazla uygulamayı seçip, işlem yapabileceğiz. IOS11 ile çoklu seçim ile uygulamaları başka sayfa veya klasöre taşıyabileceğiz.

2. Siri ile yazışma

Siri sadece ses komutları ile çalışmayacak artık siri ile yazışabileceğiz. Ayarlar bölümünden Siri menüsü altındaki yazışma ile komut sistemini aktif etmemiz yeterli

3. Özelleştirilebilir denetim masası

Denetim masamızı IOS11 ile yeni bir tasarım ve kişiselleştirilme özelliği ile daha çok kullanacağız. Ayarlar> Denetim Merkezi menüsünden bu ayarlamaları yapabileceksiniz.

4. Ana ekran video kaydı

Denetim merkezi’ne ekran için kayıt özelliği ekleyerek bulunduğunuz ekranın video kaydını alabilirsiniz. Telefonunuzun üst tarafında beliren mavi çubuk ile kaydı durdurabilirsiniz.

5. Tek elle kullanabilme

IOS11 tek elle kullanabileceğimiz klavye imkanı sunuyor. Klavye üzerinden küre simgesini seçerek sağ veya sol tarafta bulunan klavye arayüzüne dokunabileceğiz.

6. Kullanılmayan uygulamalar

IPhone saklama alanını doğru kullanmamız için geliştirdiği bu özellik sayesinde kullanmadığımız uygulamaları alan açmak için siliyor.

7. Kamera için QR tarayıcı

IOS11 ile kameramız QR kodlarrını otomatik algılıyor ve tarıyor. Herhangi bir uygulama kullanmadan sadece kamera ile bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

8. Otomatik kurulum

iOS 11, yeni bir iPhone'a geçtiğiniz zaman kurulum işlemini çok daha kolay hale getiriyor. Eski iPhone'unuzu yenisine yakın tuttuğunuz zaman, Otomatik Kurulum sayesinde, şifreleriniz, kişisel verileriniz ve dahası kolayca yeni iPhone'a geçiyor.

9. İCloud Drive değişikliği

iOS 11 ile birlikte iCloud Drive uygulaması tamamen ortadan kalkıyor. Onun yerine ise Files uygulaması geçiyor.  Dropbox benzeri üçüncü parti hizmetleri de burada kullanabiliyorsunuz.

10. Üçüncü parti uygulamalar için şifreleme sistemi

iOS 11 ile birlikte üçüncü parti uygulamalar için otomatik doldurma seçeneği de geliyor. Böylece şifrelerinizi unutma derdinden de kurtuluyorsunuz.

11. AirPods ayarları

Artık AirPods kulaklığınızı gönlünüzce özelleştirebilirsiniz. Oynatma/Durdurma hareketini ister sağ isterseniz de sol kulağa alabilirsiniz.

12. iClould Fotoğraf Arşivi için düzenleme

iOS 11 kullanıcılara iClould Arşivi üzerinde daha çok kontrol imkanı sağlıyor. Buna en güzel örnek ise, senkronizasyon sırasında durdurup, yeniden işleme devam edebilmek olarak göze çarpıyor.


 

Bugüne kadarki en güçlü iMac tanıtıldı!

haber-1.jpg

18 çekirdekli işlemcisiyle iMac Pro tam bir canavar. 22 teraflop GPU performansı, hızlı depolama ve üst düzey performansıyla iMac Pro profesyonellerin arzu nesnesi olacak. 27 inç Retina 5K ekranla sunulan iMac Pro, 18 çekirdek Intel Xeon işlemcilere kadar seçenekler sunarken 22 teraflop grafik performansı ile göz dolduruyor.


iOS 11 ile 32 bitlik uygulamalara elveda!

haber-2.jpg

Apple, 32 bitlik uygulamalar için iOS 10'da bu uygulamaların cihaz performasını olumsuz etkileyeceğini belirten uyarılar veriyordu. Geliştiriciler için son uyarılardan sonra beklendiği gibi iOS 11 ile 32 bitlik uygulamalara destek tamamen kesildi. iOS 11'de 32 bitlik bir uygulama açılmak istendiğinde uygulama çalışmıyor ve uygulamanın iOS 11 ile çalışacak şekilde güncellenmesi gerektiğini bildiren bir mesaj karşınıza çıkıyor.


10 yılın ardından gelen AppStore yeniliği!

haber3.jpg

Neredeyse 10 yıldır standart tasarım üzerinde yapılan değişikliklerle şu anki noktaya getirilen Apple’ın uygulama mağazası App Store, iOS 11 ile beraber tamamen yeniden tasarlandı. App Store’un, Apple Müzik ve Apple News uygulamalarında olduğu gibi yenilikçi tasarım anlayışının izlerini taşıdığı anlaşılabiliyor.

Bu haber toplam 2699 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Adres Kıbrıs 319 Sayısı

Adres Kıbrıs 319 Sayısı