1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘İnternette dolandırıcılığa’ DİKKAT
‘İnternette dolandırıcılığa’ DİKKAT

‘İnternette dolandırıcılığa’ DİKKAT

İnternet ortamında tanıştığı ve yurt dışında yaşayan bir kadına, birlikte iş yapabilecekleri iddiasıyla dolandırarak 21 bin 200 Euro parayı sahtekarlıkla temin ettiği iddia edilen J.İ.U tespit edilerek tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

İnternet ortamında tanıştığı ve yurt dışında yaşayan Hendrika Bruggink isimli kadına, birlikte iş yapabilecekleri iddiasıyla, kadını dolandırarak 21 bin 200 Euro parayı sahtekarlıkla temin ettiği iddia edilen Nijerya uyruklu J.İ.U tespit edilerek tutuklandı. Zanlı J.İ.U dün Mali Suçları Önleme Şubesi Amirliği tarafından Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı Ayşe Kaymak ve Savunma Avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Yardımcısı, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Mustafa İnce’yi mahkemeye tanık olarak dinletti. İnce, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

1 milyon 810 bin 360.26 TL
Mustafa İnce, 3 Ağustos 2014 tarihinde şubeye gelen Hollanda uyruklu  Hendrika Bruggink’in verimiş olduğu ifadesinde, 2014 Nisan ayı içerisinde zanlının internet ortamında kendisini İtalyan Michael Rossi olarak tanıtan bir şahısla tanıştığını söylediğini belirtti. İnce, müşteki ve zanlının tanıştıktan sonra arkadaşlıklarını ilerlettiklerini ve zaman içerisinde zanlının müştekinin güveninin kazandığını, zanlının müştekiye 1 milyon 810 bin 360.26 TL’si olduğunu söyleyerek, İngiltere ve KKTC’de çeşitli işler yaptığını ve bu parayla birlikte iş yapabileceklerini söylediğini aktardı. Zanlının müştekiye güven temin etmesi için, müştekinin Hollanda’da bulunan ING Bankası’ndaki hesabına havale yapacağını söylediğini belirten Mustafa İnce ancak zanlının bu parayı kullanabilmesi için KKTC Merkez Bankası’na %5’lik oranda bir vergi verilmesi gerektiğini ve bu meblağı verebilmesi için müştekinin kendisine yardımcı olmasını istediğini belirtti.

KKTC’de ‘Michael Rossi’ kaydı yok
İnce, akabinde müştekinin 25 Nisan ile 4 Temmuz 2014 tarihleri arasında muhtelif zamanlarda Western Union vasıtasıyla toplamda 21 bin 200 Euro’yu Michela Rossi isimli şahsın mail yoluyla iletmiş olduğu isimlere gönderdiğini, ancak konu şahsın 1 milyon 810 bin 360.26 TL’yi hesabına yatırmaması üzerine müştekinin 30 Ağustos günü KKTC’ye gelerek şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine muhaceret kayıtlarından yapılan incelemede Michael Rossi isimli bir şahsın KKTC’ye giriş kaydının bulunmadığını tespit ettiğini belirten polis memuru, şikayetçinin havale yapmış olduğu isimlerden içerisinde zanlının da olduğu 4 isme ulaştığını aktardı.

Farklı isimler paraları aldı
Mustafa İnce, konu şahısların üçünden yapılan soruşturmada ve alınan ifadelerde bu paraları almalarını kendilerinden zanlı J.İ.U’nun istediğini ve bu paralardan küçük bir miktarda kendilerine verdiğini belirterek, bunun üzerine zanlının tespit edildiğini söyledi. Zanlı J.İ.U’nun ‘sahtekarlıkla mal temini’ suçuyla bağlantılı olarak tutuklandığını, meseleyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyleyen Mustafa İnce, tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk
Yargıç Hale Ahmet Raşit, huzurunda yapılan şahadet ve beyanları değerlendirerek, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı J.İ.U’nun 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2069 defa okunmuştur