1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İnternet üzerinden yapılan görüşmelere ulaşılacak
İnternet üzerinden yapılan görüşmelere ulaşılacak

İnternet üzerinden yapılan görüşmelere ulaşılacak

Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Gifa Airways isimli işyeri önündeki kurşunlama olayıyla ilgili tutuklanan zanlı E.Y. ve ona silahı temin eden zanlı M.O. bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Gifa Airways isimli işyeri önünde 1 Şubat 2019 tarihinde, saat 18.00 sıralarında, meydana gelen “Taammüden Adam Öldürmeye Tesebbüs, Ağır Yaralama, Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma ve Tasarrufu, Kanunsuz Patlayici Madde Taşıma ve Tasarrufu, Kasti Hasar ve Meskun Mahalde Ateş Etmek” suçlaması ile ilgili olarak tutuklanan zanlı E.Y. ve ona silahı temin eden zanlı M.O. bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Müfettiş Muavini Durmuş Aydın, olayla ilgili bulguları aktardı. Aydın, 1 Şubat 2019 tarihinde Gifa Airways isimli işyerine 8 el ateş eden E.Y.’nin itirafı üzerine olayda kullandığı söz konusu tabancayı zanlı Ş. D.’den satın aldığını itiraf ettiğini belirtti. Polis, zanlı E.Y.’nin ifadesi üzerine tutuklanan zanlı Ş. D.’nin de tutuklandığını ve suçunu itiraf ettiğini kaydetti. Polis Ş.D.’nin ifadesinde söz konusu tabancaları zanlı M. O.’dan aldığını itiraf etmesi üzerine zanlı M.O.’nun da tutuklandığını ve aleyhinde soruşturma başlatıldığını mahkemeye aktardı.

Aydın, zanlı E.Y.’nin hesabına yatırılan paranın bir kısmını zanlı M.O.’nun hesabına yatırdığının belirlindiğini mahkemeye aktardı. Zanlı E.Y.’nin ikinci bir gönüllü ifade verdiğini söyleyen Aydın, cep telefonunun şifresini ise söylemediğini belirtti. Aydın, data inceleme şubesinin telefonu incelediğini ve zanlının internet üzerinden yaptığı görüşmelere ulaşılmaya çalışıldığını söyledi. Aydın, ifadelerin alındığını, kamera kayıtlarının incelendiğini, telefonların incelenmesi gerektiğine vurgu yapıp, tutukluluk süresi dolan iki zanlının da üç gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı Mesut Okur’un avukatı müvekkilinin boğazının ağrıdığını söyleyerek, doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. E.Y.’nin avukatı Erinç Cemal da müvekkilinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, meselenin ciddiyetine vurgu yapıp, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına ve doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler