1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "İnternet erişimi insan hakkıdır"
İnternet erişimi insan hakkıdır

"İnternet erişimi insan hakkıdır"

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, bağlantının (internet erişiminin) bir insan hakkı olduğunu söyledi.

A+A-

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, bağlantının (internet erişiminin) bir insan hakkı olduğunu söyledi.

Zuckerberg, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen "Internet.org" zirvesinin açılışında yaptığı konuşmada, internet erişiminin, "kendi nesillerinin başlıca mücadele alanlarından biri" olduğunu belirterek, "Herkes için işleyen bir internetin oluşturulmasına yardım etmek istiyoruz" dedi.

Hindistan'da bir milyardan fazla kişinin, internete bağlanmadığına dikkati çeken Zuckerberg, bağlantının, zengin ve güçlü kişilerin ayrıcalığı olamayacağını söyledi. Zuckerberg "Bu, herkesin paylaştığı bir şey, herkes için bir fırsat olmalıdır" diye konuştu.

Facebook'un 30 yaşındaki kurucusunun yarın Hindistan Başbakanı Narenda Modi ile görüşmesi bekleniyor.

Internet.org, dünya nüfusunun internet erişimine sahip olmayan üçte ikisine, bu imkanı sağlamak için çalışan uzmanlar, kar amacı gütmeyen örgütler ve teknoloji liderlerinin katılımıyla, Facebook'un önderliğinde yürütülen küresel bir ortaklık.

(AA/GÖZ/FEZ)

Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur