1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. İntergaz’dan hayat kurtaran tatbikat!
İntergaz’dan hayat kurtaran tatbikat!

İntergaz’dan hayat kurtaran tatbikat!

İntergaz Ltd. sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu Bülent Ecevit Yurt Müdürlüğü'nde eğitim ve tatbikat düzenledi.

A+A-

İntergaz Ltd. sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu Bülent Ecevit Yurt Müdürlüğü'nde eğitim ve tatbikat düzenledi.  Sektöründe ilklere imza atan İntergaz Ltd. ilk kez 2011 yılında başlattığı teknik emniyet ve yangın güvenliği eğitimlerini başarı ile sürdürüyor. Müşterileri ve taşeronlarının yanı sıra bu eğitimleri sosyal sorumluluk kapsamında okullar, Kıbrıs Türk Petrolleri personeli,  askeri birlikler, Sivil Savunma Teşkilatı ve İtfaiye Müdürlüğü personeline de veriyor.

int.jpg

İntergaz Ltd. ekibi ve Türkiye’den gelen yangın müşaviri Resul Dilek’in katılımıyla, Bülent Ecevit Yurt Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen yangın ve müdahale eğitimi iki bölümden oluştu. Eğitimin ilk bölümünde yangın ve müdahale yöntemleriyle ilgili teorik bir sunum gerçekleştirilirken, ikinci bölümde yangına müdahale yöntemleriyle ilgili pratik bir tatbikat yapıldı. Resul Dilek teorik eğitimde, yangınların sınıflandırılması ve müdahale yöntemleri yanında hangi tip yangına hangi yangın söndürücü ile müdahale edilmesi gerektiğine kadar detaylı bir eğitim verdi.  Dilek teorik eğitim sonrasında tatbikat yapmanın önemine vurgu yaparak “Yurt ve okul gibi binalarda düzenli tatbikat yapmak çok önemlidir. Yangın anında ne yapmanız gerektiğini bilmek kadar önem taşıyan diğer konu binanın tahliyesidir. Bina tahliyesinden, yangın söndürme cihazlarının kullanımına kadar mutlaka düzenli tatbikatlarla eğitimler desteklenmelidir” dedi.

Teorik eğitimin ardından a İntergaz Ltd. ekibi yurt personeli ve öğrencilerine yönelik pratik yangın söndürme eğitimi düzenledi. Yapılan tatbikat sonrasında personel ve öğrencilerin tek tek yanan tüpleri söndürerek hem deneyim kazandılar, hem de yangın anında adım adım ne yapmaları gerektiğini öğrendiler.  

 

Bu haber toplam 1959 defa okunmuştur