1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Instagram'da yeni özellik devreye giriyor
Instagram'da yeni özellik devreye giriyor

Instagram'da yeni özellik devreye giriyor

Instagram yeni özelliği ile çok konuşulacak. Kullanıcılar artık takip etmedikleri hesapların paylaşımlarının bir çoğunu göremeyecek.

A+A-

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Instagram, çok tartışılacak yeni bir özelliği devreye sokuyor. Kullanıcılar çok yakında takip etmedikleri Instagram hesaplarının paylaştığı fotoğrafların birçoğunu artık göremeyecek.

Instagram'da gizlice (stalk yapan) hesaplara bakanlar için yolun sonu görünüyor. Hürriyet.com.tr'de yer alan habere göre, şirket, kullanıcıların takip etmedikleri hesaplara 'bakma' sınırı getiriyor.

Konuyla ilgili sürpriz bir açıklama yapan Facebook yönetimi, kullanıcıların iyi bir deneyim yaşamalarının istendiğini, toplumun bir parçası olmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı. Peki bundan sonra ne olacak?

Instagram'a yakın kaynaklar, hesabına giriş yapmamış kullanıcıların dışarıdan 'misafir' olarak hesaplara bakmasına sınırlama getirileceğine dikkat çekerken, hesabına bağlı olanlar için bir değişiklik olmayacak.

Ancak bazı iddialara göre Instagram'da takip edilmeyen hesapların paylaştığı fotoğraflara hangi şartta olursa olsun bakılamayacak; sadece birkaç fotoğraf ekrana yansıyacak. Yani takip etme zorunlu hale gelecek.

Yeni sistem ile Instagram hesabına giriş yapmayan kullanıcılar profillere girdiğinde artık fotoğrafları göremiyor.

Elbette bu bir iddia; ancak Facebook yönetiminden gelen açıklamaya bakıldığında kayda değer bir değişiklik yapılacağı net olarak anlaşılıyor.

Bu haber toplam 1570 defa okunmuştur