1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “İnsanoğlu nasıl bu kadar unutkan ya da belki de art niyetli olabilir?
“İnsanoğlu nasıl bu kadar unutkan ya da belki de art niyetli olabilir?

“İnsanoğlu nasıl bu kadar unutkan ya da belki de art niyetli olabilir?

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat açıklama yaptı

A+A-

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yeniden gündeme gelen ‘müşavirler’ konusunda açıklama yaptı.

Kişisel internet sitesinden müşavirler konusuna değinen Talat, geçmiş yıllarda CTP’nin de müşavir yarattığını ancak Ömer Kalyoncu Başbakanlığında kurulan hükümetin yeni müşavir yaratmadığına, bu konunun hükümet programında da yer aldığına vurgu yaptı.

Kamu Görevlileri Yasası’nın DP ve UBP’nin ‘ayak sürümeleri’ ile hayata geçirilemediğini dile getiren Talat, Azınlık Hükümeti’nin yeni bir müşavir furyası başlattığına dikkat çekti.

Talat, “Hiçbir iş yapmayan müşavirlere ödenen paralar hesaplanıyor ve gelmiş geçmiş hükümetlere ve tüm partilere veryansın ediliyor… Bir şey bilerek unutturulmaya çalışılıyor…” şeklinde konuştu.

Hükümete Kamu Görevlileri Yasası’nı bir an önce geçirmesi konusunda çağrı yapılması gerektiğini de ifade eden Talat,  “Şu ana kadar sırtında yumurta küfesi taşımamış olan bazı arkadaşlar müşavirlere dikkat çekince herkes bu konuyu konuşmaya başladı… Bakın siz konuşuyorsunuz. Ama CTP yaptı! Utanmayın, hakkını verin… Dilinize bir şey yapışmaz!” şeklinde konuştu.

 

“Bir şey bilerek unutturulmaya çalışılıyor…”

Talat’ın açıklaması şöyle:  “Son günlerde basına yansıyan açıklamaları ve basının konuyu işleme şeklini gördükçe, gerçekten hayret ediyorum… İnsanoğlu nasıl bu kadar unutkan ya da belki de art niyetli olabilir?

Meşhur müşavirler meselesi yeniden gündeme oturdu… Hiçbir iş yapmayan müşavirlere ödenen paralar hesaplanıyor ve gelmiş geçmiş hükümetlere ve tüm partilere veryansın ediliyor… Bir şey bilerek unutturulmaya çalışılıyor…”

“Ömer Kalyoncu Başbakanlığında kurulan hükümet, yeni müşavir yaratmamış ve bu hükümet programında da yer almıştı…

Doğrudur, eski yıllarda CTP de müşavirler yaratmıştı. İşte CTP, bu tecrübelerine dayanarak, müşavir yaratmamanın son derece önemli olduğunu değerlendirerek hükümet programına bu hususu kaydedip yasal düzenlemeyi yapıncaya kadar da yeni müşavir yaratmamıştı…

 

“Kurulan azınlık hükümeti yeni bir müşavir furyası başlattı”

“Kamu Görevlileri Yasasını geçirmek önce DP, sonra da UBP’nin ayak sürümeleri ile başarılamadı. UBP hükümetten çekildi ve kurulan azınlık hükümeti yeni bir müşavir furyası başlattı… Bunu gören CTP, bir yasa taslağı hazırlayarak görevden alınan kişinin müşavir olmayıp tekrar eski görevine döneceği bir düzenleme öngördü… Bir türlü geçirilemeyen Kamu Görevlileri Yasası tamamlanana kadar yürürlükte kalacak olan bu yasa, azınlık hükümeti tarafından reddedildi, ama işin ilginç tarafı, basın da bugün yaptığı şikayetleri, o gün yapmadı ve birçok yazar CTP’ye yüklenerek, nedenini bildiği halde, hükümette iken neden yasayı geçirmediğini sorgulamaya kalkıştı… Bu tutum azınlık hükümetinin ekmeğine yağ sürdü ve örneğin bir müşaviri göreve çağıracağına eşini müdür yaparak aile boyu müşavirler yarattı…

 

“UBP ve DP’nin, Kamu Görevlileri Yasası’na karşı oluşlarının nedeni açıktı”

“UBP ve DP’nin, CTP’nin önerdiği yasaya ve Kamu Görevlileri Yasasına karşı oluşlarının nedeni açıktı… UBP ve DP, kendi yandaşlarına kıyak geçemeyecekleri endişesiyle mecliste yasalaşmasına sırayla engel oluyorlardı…CTP ise yasa önerisinde samimi olduğunu, CTP-UBP hükümeti döneminde müşavir yaratılmasına engel olarak, kanıtlamıştı… Hem de bazı alanlarda sıkıntıya girmek pahasına…”

 

“Evet, CTP’de geçmişte müşavir yarattı, ama artık yeter dedi…”

“Daha önce CTP’nin de müşavir yarattığı meselesine gelince…

İşte iyi ya. CTP bu işin çıkar yol olmadığını, her geçen yıl müşavir sayısının arttığını ve bir partiye angaje olmuş kişinin görev yapmaktan kaçınırken göreve zorlanmasının da son derece zor olduğunu görerek, artık bu işi bitirme kararlılığını ortaya koydu ya… Ve son hükümeti döneminde de müşavir yaratmadı ya… Bunu hükümet programına koydu ya… Evet, geçmişte müşavir yarattı, ama artık yeter, dedi…”

 

“Şimdiki hükümete Kamu Görevlileri Yasası’nı bir an önce geçirmesi için çağrı yapsanız ne olur?”

“Teşekkür etseniz ve şimdiki hükümete Kamu Görevlileri Yasasını bir an önce geçirmesi çağrısı yapsanız ne olur?

Şu ana kadar sırtında yumurta küfesi taşımamış olan bazı arkadaşlar müşavirlere dikkat çekince herkes bu konuyu konuşmaya başladı…

Bakın siz konuşuyorsunuz. Ama CTP yaptı! Utanmayın, hakkını verin… Dilinize bir şey yapışmaz!”

 

Bu haber toplam 2976 defa okunmuştur
Etiketler :