1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. “İnsanlarım” sahnelenecek
“İnsanlarım” sahnelenecek

“İnsanlarım” sahnelenecek

GAÜ 4. Tiyatro Günleri devam ediyor

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü tarafından düzenlenen GAÜ 4. Tiyatro Günleri, 4 Nisan Salı günü “İnsanlarım”, 6 Nisan Perşembe “Aşk Zamanı Savaş” ve 8 Nisan Cumartesi günü “Ayrılık” oyunları ile devam edecek.
GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Teknogold, Citroen ve Mitsubishi iş birliği ve Kamtek Altın sponsorluğunda gerçekleşen GAÜ 4. Tiyatro Günleri’nde oyunlar, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi, Girne Kampüsü, Spectrum Sahnesinde saat 20:00’da sanatsever ile buluşacak.
4 Nisan 2017 Salı günü sahne alacak “İnsanlarım” oyunu, Türkiye’nin başarılı ve tanımış oyuncularından, Genco Erkal’ın yönetmenliğinde ve performansında, GAü Sahnesi’ nde yer alacak.
Nazım Hikmet’in yazdığı ve Genco Erkal’ın uyarlayıp, yönettiği ve oynadığı “İnsanlarım”ın sahne tasarımı Duygu Sağıroğlu tarafından yapıldı.
Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığı İnsanlarım, ozanın Bursa Cezaevinde geçirdiği yılların öyküsünü anlatıyor.
Oyunun kurgusu içinde, Memleketimden İnsan Manzaraları, Kuvayı Milliye Destanı, Şeyh Bedreddin Destanı, Taranta-Babu'ya Mektuplar'dan bölümler ve gene o dönemde yazılmış şiirler, mektuplar yer alıyor.
İnsanlarım, umutsuzluğun kol gezdiği bir dönemde, tüm ütopyaların yıkılıp, çöktüğü bir karanlık çağda, en zorlu koşullarda bile "gelecek güzel günlere olan inancını" yitirmeyen bir büyük ozanın soluğunu anlatıyor.
Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, dünyaca ünlü oyunların sahne alacağı GAÜ 4. Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenecek oyunlar için biletlerin Lefkoşa Kasap Döner’den, GAÜ PitStop, Akpınar Pastahaneleri ve kapıdan temin edilebileceği belirtilerek, konuyla ilgili detaylı bilginin 0(392) 650 2000 dahili 1165 numaralı telefon ile www.gau.edu.tr adresi ve gaupr@gau.edu.tr adresinden alınabileceği belirtildi.

 

Bu haber toplam 2635 defa okunmuştur