1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. İnsani yardım önceki gün de gitmedi
İnsani yardım önceki gün de gitmedi

İnsani yardım önceki gün de gitmedi

Karpaz’da yaşayan Kıbrıslı Rumlara yönelik insani yardım paketlerinin önceki gün de gitmediği belirtildi. 

A+A-

 

 

Karpaz’da yaşayan Kıbrıslı Rumlara yönelik insani yardım paketlerinin önceki gün de gitmediği belirtildi. 
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Kuzey’de yaşayan Kıbrıslı Rumlara yönelik insani yardım paketlerinin önceki gün de gitmediğini yazdı. 
Gazete, Maronit köylerine insani yardımın taşınması günü olan salı günü, gıda ve diğer ilk yardım malzemelerine ilişkin paketlerin, Barış Gücü askerleri tarafından taşınmadığını, sadece ilaçların götürüldüğünü belirtti. 
Rum Hükümeti’nin bu konuyu, önceki gün,  UNFICYP’in gündemine yeniden getirdiğini belirten gazete Hükümet’in, KKTC makamlarının gümrük işlemlerine ilişkin kararıyla ortaya çıkan sorununun sadece çözümlenmesini değil,  gelecekte ortaya çıkması muhtemel sorunlara ilişkin yanıtları da talep ettiğini yazdı. 
Habere göre Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, dün UNFICYP İnsani Konular Sorumlusu ile önceki gün bir araya gelerek bu konuyu ele aldı. 
Gazete görüşmede ayrıca yasaklanan okul kitapları ile KKTC makamları tarafından atamaları kabul edilmeyen öğretmenler konularının da ele alındığını belirtti. 
Habere göre Fotiu, “Fileleftheros” gazetesine yaptığı açıklamada bir durumun da kimya öğretmenliğiyle ilgili olduğunu ve bu dalda bir boşluğun bulunduğunu ifade etti. 
Fotiu, Hükümetin, soruna çözüm bulunması çabası içerisinde tüm düzeylerde diplomatik faaliyetleri sürdüreceğini söyledi. 
Fotiu, Hükümetin hedefinin, BM, Güvenlik Konseyi’nin daimi beş üyesi, Avrupa Birliği’nin insanlık dışı olan bu durumu bertaraf etmesi için etkin bir şekilde müdahale etmesi olduğunu da ifade etti. 

 

FOTO ARŞİV

Bu haber toplam 2439 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler