1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İnsan ticareti şüphesi
İnsan ticareti şüphesi

İnsan ticareti şüphesi

Girne’nin 4 mil kuzey açığında terk edilmiş bir tekne bulundu… Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Subaylığı, teknenin 18 Eylül’de Sahil Güvenlik tarafından kıyıya çekildiğini açıklarken, akıbeti ile ilgili bilgi vermedi

A+A-

Girne’nin 4 mil açığında terk edilmiş bir halde bulunan Türkiye bayraklı esrarengiz teknenin, mülteci taşımacılığı yapılırken kullanıldığı ileri sürüldü...

Teknenin, 12 Eylül’de Kıbrıs’a kaçmaya hazırlanırken Mersin’de yakalanan bir grup mültecinin kullanacağı tekne olduğu, kötü hava koşulları nedeniyle sürüklenerek Kıbrıs açıklarına kadar geldiği de iddialar arasında

Deniz Turizmi İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer, denizlerimizde ciddi bir sorumsuzluk ve denetimsizlik olduğunu savundu…

 

Didem MENTEŞ

Girne’nin 4 mil kuzey açıklarında terk edilmiş vaziyette bir tekne bulundu.  Teknenin 17 Eylül’de Kamil Tunçay isimli denizci tarafından terk edilmiş şekilde bulunduğu ve KKTC Sahil Güvenliğe bildirildiği öğrenildi.

18 Eylül’de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Girne'ye çekilen Türkiye bayraklı teknenin, mülteci taşımacılığı yapılırken kullanıldığı ileri sürüldü.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Subaylığı, Girne’nin kuzey açıklarında tespit edilen teknenin Sahil Güvenlik ekipleri tarafından alındığını belirtti. Teknenin yedeklenerek Girne’ye alındığını aktaran Basın Subaylığı, akıbetiyle ilgili açıklama yapılmayacağını ifade etti.

Deniz Turizmi İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer, denizlerimizde ciddi bir sorumsuzluk ve denetimsizlik olduğunu dile getirdi.

 

Mülteci taşınıyordu iddiası

Bu arada Türkiye’de bir grup mültecinin Kıbrıs’a kaçmaya hazırlanırken yakalandığı, kaçarken bu tekneyi kullanacakları iddia edildi.

Mültecilerin yakalanması üzerine teknenin de kötü hava koşulları nedeniyle sürüklenerek Kıbrıs açıklarına kadar geldiği ileri sürüldü.

 

Mersin’de mülteciler yakalanmıştı

Hatırlanacağı üzere 12 Eylül’de Mersin'den Kıbrıs'a yasa dışı yollardan geçmek isteyen 28 Suriyeli mülteci yakalanmış, mültecilerin geçişini organize ettikleri öne sürülen 8 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Mersin Jandarma Komutanlığı yaptığı açıklamada, Mersin il merkezinde bulunan bir evdeki Suriye uyrukluların, yasa dışı yollardan tekneyle Kıbrıs'a geçeceği istihbaratını almış, belirlenen adresi takibe alarak 28 Suriyelinin yakalandığını duyurmuştu.
 

Gencer: “Denizlerimizde denetim yok”

YENİDÜZEN’e konuşan Deniz Turizmi İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer, teknenin Kamil Tunçay tarafından bulunup, Sahil Güvenliğe bildirildiğini söyledi. Ulaştırma Bakanlığı’na tepki olması için bahse konu teknenin fotoğrafını sosyal medyada paylaştığını belirten Gencer, ciddi bir sorumsuzluk ve denetimsizlik olduğunu da savundu.

“Denizlerimizde kimin nereden çıktığı, hangi koydan gittiği hiç kimsenin umurunda değil” diyen Gencer, denizde yaşanan bu tür olaylar için tedbir alınmamasını eleştirdi. 

Bu haber toplam 1883 defa okunmuştur
Etiketler : ,