1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İnsan kaçakçılığı şüphesi ‘geriye çevirdi’
İnsan kaçakçılığı şüphesi ‘geriye çevirdi’

İnsan kaçakçılığı şüphesi ‘geriye çevirdi’

Ercan Havaalanı’na önceki gün gelen Gürcü iki kadın, ‘insan kaçakçılığı’ şüphesi üzerine ülkeye sokulmadı, sorgulamaları ardından dün sabah Türkiye’ye geri gönderildi

A+A-

Görevli muhaceret polisinin, ülkeye ‘ön izinsiz’ çalışma istemi ile girmek isteyen kadınları, havaalanından Yunanlı bir şahısın beklediğini öğrenmesi üzerine ülkeye girmelerine izin vermediği öğrenildi.

 

Gürcü kadınlardan birinin dönüş bileti, diğerinin ise otel rezervasyonu ve toplam 900 Euro nakit paraları olmasından da şüphelenen polis, kadınların ‘yasadışı’ biçimde güneye geçme ihtimalini önlemek amacıyla girişlerine izin vermediği aktarıldı

 

Olayı YENİDÜZEN’e doğrulayan resmi kaynaklar, şüpheli görülen iki kadının dün sabah Türkiye’ye geri gönderildiği belirtildi

YENİDÜZEN (ÖZEL)

Türkiye üzerinden önceki gün Ercan Havaalanı’na gelen Gürcü iki kadın, ‘insan kaçakçılığı’ şüphesi üzerine ülkeye sokulmadı.

Görevli muhaceret polisinin, ülkeye ‘ön izinsiz’ çalışma ile girmek isteyen kadınları, havaalanından Yunanlı bir şahısın beklediğini öğrenmesi üzerine giriş izni vermediği öğrenildi.

Polis, Gürcü kadınlardan birinin dönüş bileti, diğerinin ise otel rezervasyonu ve toplam 900 Euro nakit paraları olmasından da şüphelenerek, kadınların ‘yasa dışı’ biçimde güneye geçme ihtimalini önlemek amacıyla girişlerine izin vermediği gelen bilgiler arasında.

 

Geri gönderildiler

YENİDÜZEN’in resmi kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre; polis muhacereti tarafından sorgulanan Gürcü kadınların ‘ön izinsiz’ çalışmak için ülkeye girmek istemeleri, Yunanlı bir şahıs tarafından beklenilmelerin şüpheli görülmesi gerekçesiyle dün sabah Türkiye’ye geri gönderildiği aktarıldı.

Resmi kaynaklarca, ülkeye girişlerin muhaceret polisinin yetkisinde olduğu, bu tür olaylarla sıklıkla karşılaşıldığı ve şüpheli görülen kişilerin geri gönderildiği ifade edildi.

yeniduzen-satin-aliniz-478.jpg

Bu haber toplam 2899 defa okunmuştur