1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İnsan haklarına yönelik farkındalık artacak
İnsan haklarına yönelik farkındalık artacak

İnsan haklarına yönelik farkındalık artacak

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve bir grup Kıbrıslı Türk ile Kıbrıslı Rum sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Youth Pover’in ortaklığında hazırlanan Youthopia projesi kapsamında, insan haklarına yönelik farkındalığı arttırabilmek adına hibe desteği veri

A+A-

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve bir grup Kıbrıslı Türk ile Kıbrıslı Rum sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Youth Pover’in ortaklığında hazırlanan Youthopia projesi kapsamında, insan haklarına yönelik farkındalığı arttırabilmek adına hibe desteği verilecek.

MAGEM’den verilen bilgiye göre, MAGEM İnsan Hakları Birimi sorumlusu Mustafa Öngün, hibelerin dezavantajlı grupların insan haklarını desteklemeye yönelik projelere verileceğini kaydetti.

Mağusa ve Lefkoşa’da konuyla ilgili sorulara açık tanıtım etkinliklerinin yapılacağı kaydedilen açıklamada, Lefkoşa’daki etkinliğin  26 Ocak’ta 09.00 – 17.00 arasında, ara bölgede Dayanışma Evi’nde; Mağusa’dakinin  ise 27 Ocak’ta 10.00 – 17.00 saatleri arasında Bandabuliya’daki MAGEM binasında gerçekleştirileceği ifade edildi. Sivil toplum örgütlerinin yanında kişi veya gruplardan da gelecek başvurulara açık olunduğu kaydedildi.

Youthopia proje yöneticisi Mertkan Hamit, hedeflerinin insan hakları konusunda toplumda farkındalığı arttırmak, gençleri toplumda daha görünür hale getirmek ve insan hakları ihlallerine yönelik çözüm üretilmesini teşvik etmek olduğunu kaydetti.

Youthopia projesi kapsamında bin euro ile 4 bin euro arasında finansal destek sağlanacağı, bu desteğin özellikle Kıbrıs’ta toplumlararası yakınlaşmaya katkı sağlayabileceği kaydedildi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje hakkında bilgi ve başvuru forumuna http://www.youthopia.org/category/small-grants/ adresinden ulaşılabilir. Başvuru süreci ile ilgili bilgi için mustafa@youthopia.org aracılığıyla soru sorulabilir veya MAGEM İnsan Hakları Birimi’nden elde edilebilir.(tak)

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur