1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “İnşallah defolur gider!”
“İnşallah defolur gider!”

“İnşallah defolur gider!”

Başbakan Tatar, “İnşallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu hastalık defolur gider, ulaşım imkanları da yerine gelir. Şu anda dipteyiz. Kapılar açılmadan, uçaklar uçmadan eski performansımızı da yakalamamız mümkün değil” dedi.

A+A-

“Biz de insanız, böyle bir dalganın geldiğini öngöremedik, böyle bir krizi yönetmeye çalıştık” diyen Başbakan Ersin Tatar, siyasi partilerle, herkesle görüşüldüğünü, doğru zamanda, doğru kararlar almaya çalıştıklarını, doğruyu bulabilmek için de zaman zaman kararları değiştirebildiklerini söyledi.

“Burada başta bir Hükümet var” diyen Tatar, uyumlu çalışıldığını ve kararların da istişarelerle alındığını kaydetti. Dün akşam 2 kişinin taburcu olduğunu açıklayan Tatar, hastanede tedavi gören 19 kişinin bulunduğunu da belirtti.

Uzmanlardan danışmanlık alındığını söyleyen Ersin Tatar, hiçbir oluşumda siyasetin aranmaması gerektiğini savundu. Uzmanların ifadesi ile de bu işin ‘yatay seyirde’ devam ettiğini aktaran Başbakan Tatar, rehavete girilmemesi gerekliliğini de yineledi.

Hükümet’in doğru kararları, doğru zamanlarda aldığını savunan Tatar, iyi bir noktada olunduğunu savundu.

400’e yakın kişinin karantinada olduğunu da belirten Tatar, Almanların gönderilmesi gibi bir takım ciddi yönetim isteyen ve kendilerini de yoran süreçler yaşandığını kaydetti. “KKTC’nin Corona’nın altında ezilmeden bu süreçten çıkması bir başarıdır” diyen Başbakan Ersin Tatar, özellikle sağlık çalışanlarını kutladı.

Şu anda adanın kuzeyinde 5 bine yakın PCR test kiti olduğunu, 5 bin kitin de geleceğini söyleyen Başbakan Tatar, sabahlara kadar çalışılarak kapasite ve imkanlar ölçüsünde azami testin yapıldığını ifade etti.

Tatar, ne kadar fazla test yapılırsa durumun daha iyi netleşeceğini kaydederek, bu yönde talimat verdiğini ancak eldeki imkanların ve kapasitenin de önemli olduğunu söyledi.

İyiye gidiş olduğunu ifade eden Başbakan Tatar, son günlerde virüsü taşıdıkları tespit edilen biçerdöver tamircisi, hemşire ve öğretmenden kaynaklı temaslı kişilerin tümünün test sonuçlarının negatif çıktığını belirtti.

Başbakan Ersin Tatar, maske takılması, sosyal mesafeye uyulması ve halkın eğitim alarak geliştirdiği mekanizmalarla kendini korumaya devam ettiğini ifade ederek, hayatın artık “korona öncesi ve sonrası” diye değiştiğini söyledi.

“Rakamlara bakıldığın da her geçen gün bu işin iyiye gittiği izlenimi vardır” diyen Tatar, Kıbrıs Türk halkının bu süreçte öğrendikleri ve kurulan mekanizma ile kendini koruduğunu söyledi.

Tatar, “İnşallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu hastalık defolur gider, iletişim imkanları da yerine gelir. Şu anda ekonomik olarak dipteyiz. Kapılar açılmadan, uçaklar uçmadan eski performansımızı da yakalamamız mümkün değil” dedi.
 

“13 bin geldi, 45 bin gitti”

Tatar ayrıca, bu süreçte 13 bin kişinin ülkeye geldiğini, 45 bin kişinin de gittiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı’nın şu anda 200 yatağa kadar pandemi tedbirinin olduğunu da söyleyen Tatar, “Bu hükümet hiçbir hazırlık yapmadı noktasında değiliz. Elbette muhaliflerimiz söyleyebilir. Ben söylediğimiz arkasındayım. Söylediğimi de söylüyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın fonunda para olduğunu söyleyen Tatar, Girne American Üniversitesi’nin yarı inşaat hastanesinin de alındığını ve tamamlanması için çalışmaların başlatılması talimatı verdiklerini kaydetti.

“Kimse kimsenin maaşını kesmek istemezdi”

Ekonomiye ilişkin de konuşan Başbakan Tatar, “Kimse kimsenin maaşını kesmek istemezdi” dedi, ilk baştan borçlanmanın doğru olmadığı görüşünü belirti.

Tatar, “Şu anda Hükümet biziz, biz böyle yönetiyoruz. Saygı duymak lazım. Biz ilk önce oturduk, konuştuk, maaş kesintileri hiç de kolay değil” dedi.

Bu tedbirin alınarak siyasi iradenin ortaya konduğunu söyleyen Tatar, işyerleri kapatıldığı için şu anda maaş alamayan çalışanlara da katkı düşünüldüğünü ifade etti.

Daha önce yaşanmamış bir süreç yaşandığından doğruyu bulma adında bir takım kararların değiştirilmesinin normal olduğunu da kaydeden Başbakan Tatar, günün sonunda bir gün borçlanma olabileceğini ancak önce önümüzü görmemiz gerektiğini belirtti.

Kovid 19’la mücadeleye 30 milyon TL kaynak ayırdıklarını, gerekirse başka kaynaklar da bulacaklarını söyleyen Başbakan Ersin Tatar, ekonomi için sürecin hiç de kolay olmadığını vurguladı.

Bu haber toplam 4667 defa okunmuştur
Etiketler : ,