1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İnşaatlar mercek altında
İnşaatlar mercek altında

İnşaatlar mercek altında

Ekipler tarafından yapılan denetimlerde ‘insan hayatını tehlikeye sokacak’ risklerin tespit edilmesi sebebiyle, bir apartman inşaat faaliyeti durduruldu

A+A-

Eylül ayında meydana gelen iki ölümü iş kazasının ardından inşaatlarda denetimler sıklaştırıldı. Girne Çalışma Dairesi müfettişleri, dün Girne bölgesinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren bazı işyerlerini denetledi, bir apartman inşaatının faaliyeti durdurdu

 

Ayşe GÜLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Girne Çalışma Dairesi müfettişleri, dün Girne bölgesinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren bazı işyerlerini denetledi.

İş kazalarının azaltılması amacıyla denetimlerini sıklaştıran Çalışma Dairesi, Girne Belediyesi ile işbirliğinde;  iş kazalarının en yaygın yaşandığı sektör olan inşaat sektörüne öncelik vererek, dün Girne’de inşaat faaliyetinde bulunan bazı iş yerlerini denetledi.

Ekipler, Girne Telefon Dairesi tarafından sürdürülen tadilat çalışmasını denetleyen Çalışma Dairesi Girne Bölge Amirliği müfettişleri, söz konusu inşaatta çalışanların güvenliğinin kurallara uygun şekilde sağlandığını ve koruyucu güvenlik önlemlerinin alındığını tespit etti.

Bir apartman inşaatı durduruldu

Daha sonra iki apartman inşaatının teftiş edildiği denetimlerde, insan hayatını tehlikeye sokacak riskler tespit edilmesi sebebiyle, bir apartman inşaat faaliyeti Çalışma Dairesi tarafından durduruldu.

Söz konusu apartman inşaatında asansör boşluğunda, kapı ve pencere kenarlarında iş sağlığı ve güvenliği açısından gerekli güvenlik önlemlerin alınmadığı ve inşaattaki moloz temizliğinin yapılma tespit edildi.

--------------------------------------------------------

Bayhanlı: “Risk ve tehlikelerin ortadan kaldırılması için denetimler sıklaşacak”

Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı denetimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, iş kazalarına sebebiyet verecek risklerin ve tehlikelerin ortadan kaldırılması için Çalışma Dairesi’nin her ilçede iş sağlığı ve güvenliği denetimlerini sıklaştıracağını ifade etti.

Başta işverenler ve çalışanlar olmak üzere toplumun her kesimine iş sağlığı ve güvenliği bilincinin yerleştirilmesi için Daire’nin çalışmalarına devam edeceğini söyleyen Bayhanlı, Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından, ilgili kamu kurumlarının personeline de iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildiğini vurguladı.

Bayhanlı, iş sağlığı ve güvenliği konusunda, Yasaya aykırı bir husus görülmesi durumunda,  vatandaşların Alo 102 İhbar Hattı’nı arayarak Çalışma Dairesi’ne de ihbarda bulunabileceğini hatırlattı. (YD)

Bu haber toplam 1347 defa okunmuştur