1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İnşaatın tepesinde ölümle dans!
İnşaatın tepesinde ölümle dans!

İnşaatın tepesinde ölümle dans!

Gönyeli- Yenikent bölgesinde inşaatın birinde görüntülenen bir işçi adeta ölümle dans etti

A+A-

Gönyeli- Yenikent bölgesinde inşaatın birinde görüntülenen bir işçi adeta ölümle dans etti. İnşaatın en tepesinde tamamen korunaksız vaziyette iş yapmaya çalışan inşaat işçisi yürekleri ağza getirdi.

İş kazalarının ortaya koyduğu acı tablo ‘duyarsızlığı’ bir kez daha ortaya koyarken, özel mülk olan inşaattaki işçilerin can güvenliklerini hiçe sayarak, tedbirsiz bir şekilde çalıştığı dikkat çekti.

Gönyeli Belediyesi yolu üzerinde bir vatandaşın objektifine takılan bu görüntü, sosyal paylaşım sitesinde yayınlanmasıyla ortaya çıktı.

Son yıllarda çok sayıda yaralanma ve ölümle neticelenen iş kazalarına karşın, inşaatlardaki ‘önlemsiz’ çalışmalar halen sürerken, ‘vurdumduymazlık’ da devam ediyor. İnşaat patlaması yaşanan ülkemizde sorumlu müteahhit firmalar, işçilerine gerekli önlemleri almada ‘uyarıcı’ olmazken, işçilerin de duyarsızlığı sürüyor. Çalışma Dairesi’nin iş güvenliği üzerine çalışmaları ve denetimleri sürdürdüğünü her defasına tekrarlasa da ülkedeki manzara değişmiyor.


Bir iş kazası da Lapta’dan

Ahmet Sıpal, 13.5 metreden aşağı düştü

Bu arada Lapta’da dün 54 yaşındaki Ahmet Sıpal inşaatın çatısından düşerek yaralandı. Lapta’da dün 14.00 raddelerinde  Şht. Hüseyin Atıcı Sokak üzerinde, yapımı devam eden iki katlı inşaat halindeki binanın çatısında,   dengesini kaybetmesi sonucu yaklaşık 13.50 metre yükseklikten düşmek suretiyle ağır şekilde yaralanan Sipal,  Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde müşahede altına alındı. Polis, Ahmet Sıpal’ın hayati tehlikesinin olduğunu belirterek, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

 

Fotoğraf sosyal paylaşım sitesinden alınmıştır!

Bu haber toplam 2996 defa okunmuştur
Etiketler :