1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "İnşaat malzemeleri çalınıp, yurtdışına gönderiliyor"
İnşaat malzemeleri çalınıp, yurtdışına gönderiliyor

"İnşaat malzemeleri çalınıp, yurtdışına gönderiliyor"

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, inşaat malzemelerinin çalınıp hurda olarak yurt dışına kaçırıldığını belirtti

A+A-

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, inşaat malzemelerinin çalınıp hurda olarak yurt dışına kaçırıldığını belirterek, “Güvenlik güçlerimize, polisimize ve devletimize araç gerecimizi korumada bizlere yardımcı olmaları için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Osman Amca yaptığı yazılı açıklamada, mağdur inşaat taşeronlarının tazmin edilerek tekrar işini aktif hale getirmelerinin sağlanmasını beklediklerini de kaydetti.

Hurda toplama adına hırsızlarla işbirliği içindeki bazı hurdacıların inşaatlardaki ve yollardaki elektrik kablolarından sonra şimdi de inşaat kalıpçılarının ve yapıcılarının malzemelerini, hatta inşaat demirlerini bükerek saklayarak yurt dışına kaçırdıklarını savunan Amca, “Çok büyük miktarlarda 100 tonlara varan inşaat malzemeleri polis tarafından bulunup suçlular yakalanıp malzemelerimiz emareye alınmıştır. Daha yüzlerce ton hurdaların içerisinde kullanılır durumdaki inşaat malzemeleri bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Hükümetin ve Polisin evimize ekmek götürmek için kullandığımız malzemelerimize sahip çıkıp zaten zor durumda olan taşeronların durumlarını daha da zor duruma sokulmalarını engellemelerini bekliyoruz” diyen Amca şöyle devam etti:

“Devletin nasıl vergi toplamak görevi ise bizim mallarımızı da korumak görevidir. Üç beş hurdacının haksız kazanç elde etmek için zaten zor durumda olan taşeronların işlerini yapabilmeleri daha da zorlaşıyor. Gündüz inşaata taşıdığımız malzemelerimiz gece boyunca çalınıyor. İş yapmak için tekrar tüccarın yanına gitmek zorundayız. 3’e 1 oranında bizlerden çalınan mallar tekrar bizlere satma cüretinde bulunan hırsızlar malzemelerimizin büyük bölümünü ekskavatörler sayesinde sıkarak eğerek hurda haline getirerek yurt dışına kaçırıyorlar. Özellikle Türkiye ve Güney Kıbrıs’a çıkarıyorlar.

Güvenlik güçlerimize, polisimize ve devletimize araç gerecimizi korumada bizlere yardımcı olmaları için çağrıda bulunuyoruz. Mağdur arkadaşlarımızın tazmin edilerek tekrar işini aktif hale getirmelerini sağlamalarını bekliyoruz.” (tak)

Bu haber toplam 3023 defa okunmuştur
Etiketler : ,