1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İnşaat bitti, 'onay' yeni çıktı!
İnşaat bitti, 'onay' yeni çıktı!

İnşaat bitti, 'onay' yeni çıktı!

Kamuoyunda önce 220 dönümlük asker arazisinin devredilmesi, sonrasında da ‘izinsiz çalışmaları’ nedeniyle gündemden düşmeyen Rauf Denktaş Üniversitesi’nde haftalar önce İZİNSİZ başlayan çalışmalar ile ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu ONAYI dün verildi…

A+A-

Ayşe GÜLER

Kamuoyunda önce 220 dönümlük asker arazisinin devredilmesi, sonrasında da ‘izinsiz çalışmaları’ nedeniyle gündemden düşmeyen Rauf Denktaş Üniversitesi, Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan (AYK) ONAY aldı.

Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki eski devlet hastane binasına kurulması planlanan rektörlük binasında haftalar önce başlayan İZİNSİZ, ONAYSIZ çalışmalar ile ilgili AYK onayı dün çıktı.

Öte yandan YENİDÜZEN’in gündeme taşıdığı, KTBK himayesindeki Kermiya’daki 220 dönümlük alanın askeri bölge kapsamından çıkartılarak, Rauf Denktaş Üniversitesi kurulması için iş insanı Rauf Denktaş’a verilmesine yönelik BAKANLAR KURULU KARARI da halen İPTAL EDİLMEDİ.

‘Eksik evrak’ nedeniyle haftalardır erteleniyordu…

Bilindiği gibi, binanın eski eser olması nedeniyle çalışmaların başlaması için AYK onayı gerekiyordu.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu, DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş ile kızı Güler Denktaş Dedezade’nin direktörü olduğu Mediterranean Master Education Ltd, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve AYK izni olmadan çalışmalara başlamıştı…

AYK’DA ‘DENKTAŞ ÜNİVERSİTESİ’ MESAİSİ… AYK, dün ‘Rauf Denktaş Üniversitesi’ gündemiyle toplandı. ‘Evrak eksikliği’ gerekçesiyle haftalardır görüşülemeyen ve ileri tarihe ertelenen konu, bu kez görüşüldü, oybirliğiyle onaylandı…

Dün toplandı, bu kez ertelenmedi…

Anıtlar Yüksek Kurulu, dün ‘Rauf Denktaş Üniversitesi’ gündemiyle toplandı.

‘Evrak eksikliği’ gerekçesiyle haftalardır AYK’da görüşülemeyen ve ileri tarihe ertelenen konu, bu kez görüşüldü.

Gerekli evrakların tamamlanmasının ardından binada izinsiz başlayan çalışmalar dün OYBİRLİĞİYLE ONAYLANDI.

Hatırlanacağı üzere rektörlük binasının Eylül ayında faaliyete başlaması planlanıyordu.

‘Arazi kiralama’ kararı iptal edilmedi…

Öte yandan YENİDÜZEN’in gündeme taşıdığı, toplumda ciddi tepkiye neden olan KTBK himayesindeki Kermiya’daki 220 dönümlük alanın askeri bölge kapsamından çıkartılarak, Rauf Denktaş Üniversitesi kurulması için iş insanı Rauf Denktaş’a verilmesine yönelik BAKANLAR KURULU KARARI, halen İPTAL EDİLMEDİ.

 ‘Arazi’ tartışmaları sonrasında DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş, araziyle ilgili tüm talepleri geri çektiğini açıklasa da kiralamayla ilgili üretilen Bakanlar Kurulu kararının iptal edildiğine yönelik karar Resmi Gazete’de halen yayımlanmadı.

 

 

 

Bu haber toplam 3913 defa okunmuştur
İlgili Haberler