1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İngiltere'den Ukrayna'daki savaşa 1.3 milyon
İngiltereden Ukraynadaki savaşa 1.3 milyon

İngiltere'den Ukrayna'daki savaşa 1.3 milyon

İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna 850 bin poundluk ekipman ve donatım göndereceklerini açıkladı.

A+A-


İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna 850 bin poundluk ekipman ve donatım göndereceklerini açıkladı.
İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon bir süre önce yaptığı açıklamada, Kiev’e silah sevkiyatının Donbass’taki çatışmanın tırmanmasına yol açabileceğini belirtmişti.
Bu açıklamadan kısa bir süre sonra, İngiltere Savunma Bakanlığı, Donbass'a silah sevkiyatı yapmaya hazırlandıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Hediye edilen ölümcül olmayan donanım, Ukrayna ordusu saflarında kayıpları azaltmaya yardımcı olacak ve çatışma bölgesindeki durumu iyileştirmeye izin verecek. Bu hediyemizin toplam maliyeti, ulaştırma ve diğer giderler dahil 850 bin pound” denildi. 850 bin pound, yaklaşık 1,3 milyon dolar yani 3.4 milyon lira ediyor.
İngiltere, Ukrayna’ya iki bin kask, 150 gece görüş cihazı, 200 GPS navigatör, 220 korumalı dizüstü bilgisayar ve bin adet ilk yardım kiti gönderecek.
Londra yönetimi, daha önce, Ukrayna’ya sadece ölümcül olmayan donanım, ekipman ve malzeme gönderdiğini açıklamıştı. İngiltere ayrıca önümüzdeki aylarda, Ukrayna askerlerine eğitim vermek için 75 askeri uzmanını gönderecek. (haber.sol.org.tr)

Bu haber toplam 1049 defa okunmuştur