1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. İngilizce Eğitiminde Başarılı Adresler
İngilizce Eğitiminde Başarılı Adresler

İngilizce Eğitiminde Başarılı Adresler

Öncelikle yabancı dil eğitimi almak için kurs araştırması yaparken hangi yöntemle dil öğretildiğini mutlaka araştırmanız gerekiyor.

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Çok sayıda kişi İngilizce eğitimi almak istediğinizde evine en yakın eğitim merkezlerini ya da en uygun fiyatı sunan adresleri tercih ediyor. Oysa bu kıstaslar söz konusu kişilerin hatalı seçimler yapması anlamına geliyor. Çünkü İngilizce eğitiminde özel kurslar birbirinden çok farklı teknikleri uygulayabiliyor. Bu tekniklerin tümünün başarılı bir sonuç elde etmeyi sağlamadığı da aşikar.

Öncelikle yabancı dil eğitimi almak için kurs araştırması yaparken hangi yöntemle dil öğretildiğini mutlaka araştırmanız gerekiyor. Bu konu kursun evinize olan yakınlığından ya da talep ettiği ücretten çok daha fazla önem taşıyor. Ülkemizde her yıl binlerce kişinin kayıt yaptırdığı kursa devam etmediğini biliyor musunuz? Çünkü aldıkları eğitim ile İngilizceyi öğrenemediklerini fark ediyorlar.

İngilizce Eğitiminde Hangi Kurs Daha Başarılı?

Konuya dair çok uzun zaman ayırmadan, basit bir araştırma yaptığımda başarı oranı en yüksek adresin Wall Street English olduğunu fark ettim. Kursa devam oranı çok yüksek ve aynı zamanda kursiyerler tahmin ettiklerinden daha kısa sürede yabancı dili öğrendiklerini dile getiriyor. Kursiyerlerin büyük bölümü ise öğrencilerden oluşuyor. Ancak 50 yaş üzerinde kursiyerleri dahi var.

Bu başarının sırrı ise harmanlanmış eğitim metodunu uyguluyor olmaları… Ülkemizde birkaç popüler kurs gramer bilgisi ve kelime ezberleme üzerine bir teknik uyguluyor. Fakat WSE bambaşka bir yöntemi tercih etmiş. O da dil bilgisinin sürekli pekiştirme ve pratik yapma üzerine veriliyor olması. Artık dilimize pelesenk olan “anlıyorum aslında ama konuşamıyorum” durumu bu kursun öğrencileri için geçerli olmuyor.

Çünkü anladıklarını ve konuşabildiklerini kanıtlamadan bir sonraki kura geçemiyorlar. Dolayısıyla her bilgi karşılıklı konuşularak öğreniliyor. Yabancı dilde düşünme ve cümle kurma yetisinin kazanılması sağlanıyor. Dolayısıyla kursiyerler “Blended” metodu olarak adlandırılan bu yöntemle hiç tereddüt etmeden İngilizce konuşabiliyorlar. Elbette eğitim metotlarını kıyaslama becerisine sahip değilim. Sadece neticeye bakıyorum ve bu yöntemin başarılı olduğu da gün gibi ortada.

Sonuç olarak konuya dair derin araştırmalara yapan biri olarak ben en başarılı kurumun Wall Street English olduğu kanısındayım. Siz de fiyat, eve yakınlık, kaç kurda dilin öğrenildiği gibi anlamsız kriterleri bir kenara bırakın. Önemli olan ödediğiniz ücretin karşılığını alabilmeniz yani İngilizceyi tam olarak öğrenebilmeniz!

Bu haber toplam 1757 defa okunmuştur