1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. İngiliz Okulu’nda şiir gecesi düzenlendi
İngiliz Okulu’nda şiir gecesi düzenlendi

İngiliz Okulu’nda şiir gecesi düzenlendi

Güney Lefkoşa'da bulunan İngiliz Okulu’nda 5 yıldan beridir düzenlenen Türkçe Şiir Dinletisi, bu yıl da gerçekleştirildi.

A+A-

Bu yıl "Şiir bir Dünyadır" sloganıyla gerçekleştirilen Türkçe Şiir Dinletisi, İngiliz Okulu’nun çok amaçlı salonunda düzenlendi. İngiliz Okulu Türkçe Çalışmaları Bölüm Başkanı Ülker Uzuner'in hazırlayıp, öğrencilerin sunduğu şiir dinletisi beğeni ile izlenirken, seyirciler duygulu anlar yaşadı. Lise öğrencilerinden Dide Okaygün’ün sunduğu piyano resitali ile başlayan şiir gecesinde öğrenciler, Türk ve Dünya edebiyatından seçkin şairlerin şiirlerini çok güzel yorumlayarak şiir severlere duygulu dakikalar yaşattılar. Ardından, ortaokul öğrencilerinin bireysel ve gruplar halinde farklı müzik aletleriye sundukları klasik müzik dinletileri büyük beğeni topladı.

Şiir ve müzik

Son olarak da lise son sınıf öğrencilerinden Emre Berkay, Wolfgang Amadeus Mozart’ın ‘‘Rondo alla Turca’’ adlı eserini piyano eşliğinde muhteşem bir şekilde yorumladı. Okul Yönetim Kurulu üyelerinin ve kıymetli velilerin yoğun katılımıyla şiir gecesi oldukça coşkulu geçti. Salonu dolduran izleyiceler, üstün yetenekli öğrencilerin sergiledikleri performansı ayakta alkışladılar.   Salonun dolduğu şiir dinletisinde öğrenciler, çağdaş Türk ve Dünya edebiyatında öne çıkmış şairlerinden farklı duyguları çağrıştıran 15 ayrı şiiri büyük beğeni ile seslendirdiler.

Şiir ekibi

Çağdaş Türk şiirinin ustalarından, aşk ve ıstırab şairi Can Yücel'in ‘‘Her Şey Sende Gizli’’ adlı şiirini okuyan Başak Elcil büyük beğeni kazandı. Türkçe Çalışmaları Bölümü'nün Şiir Dinletisi'nde sahne alan öğrenciler Dide Okaygün, Mercan Kerman, Fuat Çakıcı, Selin Alagün, Ceyda Uysal, Selin Saygınsoy, Tanje Keleş, Nursu Tilki, Altay Doğahan, Asilsu Asil, Neslişah Unutmaz, Nihal Soğancı, Rashel Alpay, Serkan Maypa, Onat Ataman, Arif Buda, Polen Bareke, Nazım Zaim, Adil Bey, Yasemin Aygın, Serenat Hızal, Merve Konde, Şerife Öksüzoğluları, Buse Abohorlu, Başak Elcil, Görkem Ataben, Onur Zaifoğlu ve Emre Berkay etkinliğin sonunda salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.

Bu haber toplam 3666 defa okunmuştur