1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İnfaz 72 saat ertelendi
İnfaz 72 saat ertelendi

İnfaz 72 saat ertelendi

Pakistan'da Muttahida Kavmi Hareketi (MQM) lideri Altaf Hüseyin'den cinayet işlemesi için emir aldığını ileri süren mahkumun infazının 72 saat ertelendiği bildirildi.

A+A-

Pakistan'da Muttahida Kavmi Hareketi (MQM) lideri Altaf Hüseyin'den cinayet işlemesi için emir aldığını ileri süren mahkumun infazının 72 saat ertelendiği bildirildi.

Saulat Ali Han adlı mahkumun Karaçi Elektrik İdaresi Başkanı Şahid Hamid'i İngiltere'de yaşayan Hüseyin'in emriyle öldürdüğünü itiraf ederken çekilen görüntülerinin bir televizyon kanalında yayınlanmasının ardından mahkeme iddiaların araştırılması için infazın ertelenmesine karar verdi.

MQM'nin kendisini ve birçok kişiyi kötü amaçları için kullandığını öne süren Han, yaklaşık 17 yıldır cezaevinde bulunduğunu belirterek "Diğer parti üyeleri, benim durumumdan ders çıkarsın, katılmak isteyenler de bir kez daha düşünsün" dedi.

Altaf Hüseyin ise Han ile hiç tanışmadığını iddia ederek görüntülerin istihbarat örgütleri tarafından yayınlandığını ileri sürdü.

Geçen hafta MQM'nin Karaçi'deki parti merkezine düzenlenen baskında çok sayıda uzun namlulu silah ele geçirilmiş ve bir çok parti kişi gözaltına alınmıştı.

Yıllardır İngiltere'de yaşayan Altaf Hüseyin hakkında da örgüt liderliği yapmak ve güvenlik güçlerini tehdit etmek suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Bu arada Karaçi Hapishanesi'nde tutulan 24 yaşındaki Şefkat Hüseyin adlı mahkumun infazı da 30 gün ertelendi.

Hüseyin, 7 yaşında bir çocuğu öldürmekten idama mahkum edildiğinde 14 yaşında olduğunu belirterek cezasının ertelenmesini talep etmişti.

Taliban militanları tarafından 16 Aralık'ta Peşaver'deki bir okula düzenlenen ve 134'ü çocuk 150 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından Pakistan'da moratoryumla askıya alınan idam cezası, tekrar uygulamaya konulmuştu. Ülkede son 3 günde çeşitli suçlardan hüküm giyen 21 kişi idam edildi.

(AA)

Bu haber toplam 1325 defa okunmuştur