1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. İncir Altı Meze & Kebap Restaurant
İncir Altı Meze & Kebap Restaurant

İncir Altı Meze & Kebap Restaurant

İncir Altı Meze & Kebap Restaurant

A+A-

 

Zekai ALTAN

Bugün birçok değişimler yaşanıyor. Bu değişimler genelde normal olarak değerlendiriliyor. Değişimin bedenleri kimsenin umurunda değildir. Kentleşme ve teknolojiye uyum sağlama gibi yenilikler yaşamı etkilediği gibi kültürü de olumsuz yönde etkilemektedir. Burada dikkat edilmesi gereken değişimler ile kaybedilenler. Mağusa’da Bülent Fevzioğlu dostum ile bir sabah kahvesi içtik. Evinde. Sorduğum soru ise Mağusa’da bir ciğerci var mı diye. Vallahi bilmem cevabını aldım. Sen dedim Mağusalı bir insansın, nasıl “bilmem” diye cevap verdiğini anlamadım. Vallahi “bilmem” dedi. Çok şey değişti. Ama gene de bir bakalım dedi ve yola çıktık. Mağusa’da kısa bir tur ve arayış. Limana yakın bir yerde. Othello kalesine gitmeden yol üzerinde bir mekanın önünde durduk. Petek pastahanesi yanı. Ve sorduk. Ciğer var mı diye. Evet yanıtını aldık ve ben de bir Kıbrıs ciğerini sabah kahvaltısı kültürü olarak tatmanın keyfini yaşadım.Sevindim. Uğradığımız mekan İncir Altı Meze ve Kebap Restorant.

MAĞUSA SUR İÇİ

Her ne kadar da geleneksel bir ciğerci atmosferi olmasa da tipik ve sıcak bir ortamı olan bir restoranta geldik. Tabii benim bulmak istediğim sırf ciğerci satan bir mekan idi. Gelenekselliğe uygun. Kıbrıslı sabah kahvaltısında ciğere bayılır. Hele hele bide içersinde böyle yağcıkları akarken bideyi ısırarak yemenin tadı bir başka olur. Hatta sabahleyin çok konuşan biri için de „sabah sabah ciğer mi yedin be ama“ diye de takılırlar. Lise yıllarında Kızılay‘da yani şimdi AKM’nin olduğu otobüsler vardı. Lefkoşa Türk Lisesi, Kız Lisesi ve az ileride de Sedat Simavi Lisei vardı. Ve burada da sandvişciler, kebapcılar ve ciğerciler vardı. Arabacıkların içeriisnde satış yaparlardı. Arabacıklarda tüten duman herşeye değerdi. Hele hele kış günlerinde. Biz sabah sabah ciğeri bide içerisinde yer sınıfa girerdik. Ama şimdi bunlar yok. Ciğerci bile bulamaz olduk. İncir Altı Restorantta bir ciğer bulduk. İncir Altı Restorant geniş bir alan içerisine kurulmuş bir mekan. Dokuz aydan beri hizmet veriyor. Antik Venedik duvarı bahçede çok tarihi bir dekoru oluşturdu. İşletmecisi Hasan ve eşi. Ahçı ise Mustafa usta. 1946 yılından beri var olan bir binaya ilaveler yapılarak şu anki mekan ortaya çıktı. Mutfağı hijyenik. Temiz bir mekan ve işletmecileri de sıcakkanlı konuksever. Bahçesi de çok güzel. Sakin bir ortam. Ailelerin çok rahat gittiği ve gideceği bir mekan. Mağusa’nın gürültülü kent ortamında gürültüyü hissetmezsiniz.

CİĞER VE MÖNÜSÜ

Kuzu ciğeri. Kuzu ciğerinin karası da beyazı penceviçi de kullanıldı. Taze ve yumuşak. Tavada pişirildi. Soğanı ve maydanozu ile. Garnitür olarak da domates. Ekşisi de doğranmış soğan ile maydanoz ile birlikte. Ciğer oldukça yumuşak. Damak tadı. Fazla yağlı yapılmadı. En azından ciğer tadını ve keyfini alacağınız bir mekan. Burada ciğeri tatarken de Mağusa’daki ciğercileri de araştırmaya devam ettim. Hemen yakınlarında yirmi yıl ciğer yapan birmekanın olduğunu öğrendim. Şimdi kapattı. İlginç olan da sabah saat on ikiye kadar ciğer servisi on ikiden sonra da kahvehane işletilen bir mekan. Şimdi yok. Tabii İncir Altı restorantta ayrıca mönülerini de inceleme şansını yakaladım. Sunulan  mezeleri pek tatamadım ancak inceleme şansını yakaladım. Bu güzel ve temiz mekanda konukseverlik ile bütünleşen bir lezzet olduğunu söyleyebilirim. İncir Altı restorantta kişi başına 40.00 TL’ye on beş soğuk meze ve yedi ara sıcak ile karışık ızgara servis ediliyor. Tabii tatlısı da. İçki hariç. Hafta arası Çarşamba akşamları fasıl ile Cuma ve Cumartesi akşamları da canlı müzikli eğlence programları düzenleniyor. Yakında bu lezzetleri tatıp sizlerle paylaşacağım. Ancak İncir Altı restorant uğrayacağınız bir mekan. Sabah saat onda ciğer servisi verilmekte. Ve öğle servisi ile akşam servisine kadar açık bir mekan. Önereceğim bir mekan. Rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayın. Rezervasyonlu çalışan bir mekan. Tabii insanlık hali rezervasyon yaptıramazsanız bile gitmeyi ihmal etmeyin.

TEL: 0548 881 11 78 – 0533 881 11 77
ADRES: SURİÇİ (PETEK PASTAHANESİ YOLU)
KAPASİTE:
İÇ ALAN: 170 KİŞİ
DIŞ ALAN: 230 KİŞİ
SERVİS SAATLERİ: 10.00-24.00

MÖNÜ
Fix Mönü:
15 çeşit soğuk meze
7 çeşit ara sıcak,
Ana yemek karışık ızgara
Tatlı
Kişi başına 40.00 TL

Bu haber toplam 11814 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 247. Sayısı

Adres Kıbrıs 247. Sayısı