1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. İnanılmaz bir yeteneğin güçlü hatırası
İnanılmaz bir yeteneğin güçlü hatırası

İnanılmaz bir yeteneğin güçlü hatırası

İnanılmaz bir yeteneğin güçlü hatırası

A+A-


Ersin KAŞİF

Bu hafta özel bir konu ve artık aramızda olmayan inanılmaz bir ses bizlerle.  Amy Jade Winehouse. Kısa bir sürede tüm dünyayı kendine hayran bırakan 1983 doğumlu bu değeri malesef 2011 yılında kaybettik. İngiliz şarkıcı, yazdığı sözlerle, vokalleri ve R&B, Soul, Caz türünde yaptığı çalışmalarla dünyayı büyülüyordu. Artık o sesi farkında olmayan ve duyduğunda tanıyamayan kalmamıştı belkide. Sesi o kadar özeldi yani.   Winehouse'ın 2003'te çıkan ilk albümü Frank, çok beğenilmişti. Bir sonraki albümü olan ve 2006'da yayımlanan Back to Black ile En İyi Yeni Sanatçı, Yılın Kaydı, Yılın Şarkısı dahil olmak üzere altı dalda Grammy Ödülü'ne aday gösterilmiş ve beşini kazanmıştı. Böylece bir gecede en çok ödül kazanan kadın şarkıcı rekorunu kırdı ve beş Grammy kazanan ilk İngiliz şarkıcı olmuştu. 2007'de İngiltere’nin en iyi  Kadın Sanatçı’sıydı. Kendine has saç ve kıyafet stili, Karl Lagerfeld gibi ünlü moda tasarımcılarına ilham kaynağı olmuştu.  Yalnız bu dünya değerinin bir sorunu vardı hem de çok büyük bir sorun. Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı artık dünya basınında sıkça çıkmaya başlamıştı. Özellikle 2007’den sonra artarak. 2008'de Winehouse, kariyeri ve hayatını tehdit eden bir dizi sağlık sorunu ile karşı karşıya geliyordu. Winehouse, Londra'daki evinde 2011 tarihinde ölü bulundu. Uzun sürenin ardından ölüm nedeninin alkol zehirlenmesi olduğu anlaşılmıştı. Artık bir değer yoktu, yok olmuştu, arkasında hayranlarını bırakarak.

AMY WİNEHOUSE SOUNDTRACK ALBÜMÜ

Island Records, 2015 sonunda Amy soundtrack’ını yayınladı. Albüm; BAFTA ödüllü yönetmen Asif Kapadia tarafından çekilen, şimdiden dünyaca kabul görmüş ve İngilterede şimdiye kadar görülmüş en iyi gişe başarısı yakalayan belgeselden müzikler içeriyor. Çıkışının üzerinden yalnızca birkaç ay geçmiş olmasına rağmen Amy dünya çapında Fahrenheit 9/11 belgeselinden sonra en iyi gişe başarısını elde ederek gerçek anlamda bir efsane oldu.
Albümün şarkı listesi ise şu şekilde: 1. Opening - Antonio Pinto 2. Stronger Than Me - Amy Winehouse 3. Poetic Finale - Antonio Pinto 4. What Is It About Men [Live @ North Sea Jazz Festival] - Amy Winehouse 5. Walk Antonio Pinto 6. Some Unholy War [Downtempo version] - Amy Winehouse 7. Holiday Texts - Antonio Pinto 8. Kidnapping Amy - Antonio Pinto 9. Like Smoke [Demo] - Amy Winehouse 10. Tears Dry On Their Own - Amy Winehouse 11. Seperacao Fotos Antonio Pinto 12. The Name Of The Wave Strange Cargo 13. Back To Black [Acapella / Album Medley] - Amy Winehouse 14. Cynthia - Antonio Pinto 15. Rehab [Live on Jools Holland] - Amy Winehouse 16. In the Studio - Antonio Pinto 17. Were Still Friends [Live @ Union Chapel] - Amy Winehouse 18. Amy Lives - Antonio Pinto 19. Love Is A Losing Game [Live @ Mercury Awards] - Amy Winehouse 20. Arrested - Antonio Pinto 21. Body and Soul - Amy Winehouse & Tony Bennett  22. Amy Forever - Antonio Pinto  23. Valerie [Live @ BBC] - Amy Winehouse. (EMI Music Haber).

Bu haber toplam 1251 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 247. Sayısı

Adres Kıbrıs 247. Sayısı