1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. İmza etkinliği Mağusa’da yapılacak
İmza etkinliği Mağusa’da yapılacak

İmza etkinliği Mağusa’da yapılacak

“Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi” kitabının tanıtım ve imza etkinliği Mağusa’da yapılacak

A+A-

 

Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi - Sömürgecilik, Sınıf ve Kıbrıs Solu" isimli kitap, 22 Ocak Perşembe günü Mağusa’lı okurlara tanıtılıyor. MAGEM ve Khora Yayınevi işbirliği ile gerçekleşecek olan etkinlik saat 19.00’da MAGEM’de yer alacak. Tanıtım etkinliği, söyleşi ve imza günü olarak kurgulanan etkinliğe, yayınevi yetkililerinin yanı sıra yazar Yiannos Katsourides de katılacak ve tercüman vasıtasıyla çeviri yapılacak.
Yiannos Katsurides’in yazdığı ve Kıyal Eresen’in Türkçe’ye kazandırdığı “Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi”nin editörlüğünü Münür Rahvancıoğlu, kapak tasarımını ise Şahan Yatarkalkmaz yaptı.
Kitap, resmi tarihte sözü edilmeyen ancak Kıbrıs’ın her iki halkından emekçileri arasında bir efsaneye dönüşmüş olan Kıbrıs Komünist Partisi’ni ve onu teri ile, kanı ile, düşünceleri ve eylemleri ile var eden komünistleri anlatmaktadır. "Kıbrıs Komünist Partisi Tarihi - Sömürgecilik, Sınıf ve Kıbrıs Solu" kitabı, bağımsız bir Kıbrıs için, halkların kardeşliği için, evrensel oy hakkı için, işçi sınıfının ekonomik ve siyasal kurtuluşu için mücadeleden vazgeçmeyenlerin hikayesini merak edenlere önemli bir kaynak eser olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 1754 defa okunmuştur