1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. IMF'den Ebola için 130 milyon dolarlık acil yardım
IMFden Ebola için 130 milyon dolarlık acil yardım

IMF'den Ebola için 130 milyon dolarlık acil yardım

Uluslararası Para Fonu (IMF), Ebola hastalığının vurduğu Batı Afrika ülkelerine 130 milyon dolarlık acil yardım gönderecek.

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF), Ebola hastalığının vurduğu Batı Afrika ülkelerine 130 milyon dolarlık acil yardım gönderecek. IMF, Liberya'ya 49, Gine'ye 41 ve Sierra Leone'ye 40 milyon dolar olmak üzere, toplam 130 milyon dolar yardım kararı aldı. Üç ülkeye yapılacak yardımın, ödemeler dengesi ve bütçe açıkları için kullanılacağını açıklayan IMF, bu ülkelere daha fazla bağış gönderilmesi için de çağrıda bulundu.

Adı geçen ülkelerin kendilerinden yardım isteğinde bulunduğunu belirten IMF Başkanı Christine Lagarde, şunları kaydetti: "Gine, Liberya ve Sierra Leone'daki Ebola salgını şimdiden birçok hayata mal oldu. Bu insani krizler derin ekonomik sonuçlara da yol açabilir. IMF, hastalığın hızla kontrol altına alınması ve ekonominin yeniden inşa edilmesi için salgından etkilenen hükümetler ve onların kalkınma ortaklarıyla birlikte çalışıyor." Lagarde, üç ülkenin 170 milyon dolara daha ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son verilerine göre, Batı Afrika'da 6 bin 263 Ebola vakası tespit edildi, bunlardan 2 bin 917'si yaşamını yitirdi. Ebola virüsünün 21 günlük kuluçka dönemi bulunuyor.

DSÖ, kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş ve salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamıştı.

(AA/AK/HÖ)

Bu haber toplam 968 defa okunmuştur