1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. İlk yılda kupalara ambargo
İlk yılda kupalara ambargo

İlk yılda kupalara ambargo

YDÜ Büyük Erkek Voleybol Takımı, kurulduğu ilk yılda sezonu 4 kupa ile kapamanın sevincini yaşadı…

A+A-

YDÜ Büyük Erkek Voleybol Takımı, kurulduğu ilk yılda sezonu 4 kupa ile kapamanın sevincini yaşadı… Levent Soykut Anı Turnuvası Kupası, Rauf Raif Denktaş Kupası, Lig Şampiyonluğu ve Süper Kupa Şampiyonluğu erkeklerde de YDÜ’nün oldu

Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Erkek Voleybol Takımı, kurulduğu ilk yılda sezonu 4 kupa ile tamamladı. KKTC Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Büyükler Liglerinde YDÜ ismi her zaman kadın takımının yakaladığı başarılarla anılmıştır. Ancak bu yıl ilk kez hayata geçirilen ve ülkemizin önemli voleybolcularının yer aldığı YDÜ erkek takımı, tabir yerindeyse tüm kupalara ambargo koydu.

ÖNCE SOYKUT TURNUVASI, SONRA DENKTAŞ KUPASI

YDÜ Erkek Voleybol Takımı sezonda ilk olarak Levent Soykut Anı Turnuvası’nı kazanarak başladı. Yeni oluşturulan takım 7’nci Levent Soykut Anı Turnuvası’nın finalinde Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni 3-0 mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Daha önce Federasyon Kupası olarak oynanan, son 7 yıldır Rauf Raif Denktaş Kupası adı altında oynanmaya devam edilen kupa mücadelesinde de ilk sırada YDÜ vardı. Çekişmeli geçen final mücadelesi sonunda yine DAÜ’yü 3-2’lik skorla mağlup etmeyi başaran YDÜ, sezonun ikinci başarısının sevincini yaşadı.

LİGDE MUTLU SON

YDÜ ardından ligde mutlu sona ulaştı. Finalde rakip yine DAÜ’ydü. Kazanılmış üç maç esasına göre oynanan Play-off final serisine normal sezonda elde ettiği galibiyetlerden dolayı DAÜ 1-0 önde başladı. YDÜ ilk maçı Mağusa’da 3-1 kazanarak seriyi 1-1 yaptı. Lefkoşa’da oynanan ikinci karşılaşmayı da 3-1 kazanan YDÜ 2-1 öne geçerken, Mağusa’daki üçüncü maçı da 3-0 kazanıp 2017 – 2018 sezonunda lig şampiyonluğuna uzandı.

SEZON SÜPER KUPA İLE TAMAMLANDI

Sezonun son kupası olan Süper Kupa’da yine iki ekip karşı karşıya geldi. Atatürk Spor Salonu’nda geçtiğimiz hafta içerisinde oynanan finali 3-1 kazanan YDÜ Süper Kupa şampiyonluğu ile sezonu 4 kupa ile kapatmış oldu. YDÜ kurulduğu ilk yılda tüm kupaları kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Bu haber toplam 1756 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 367 Sayısı

Adres Kıbrıs 367 Sayısı