1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlk smaçlar atılıyor
İlk smaçlar atılıyor

İlk smaçlar atılıyor

KTSYD Voleybol Kupası uzun zaman sonra bu akşam oynanacak maçlarla başlayacak

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği ile Voleybol Federasyonu işbirliğinde düzenlenen, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu sponsorluğunda yapılacak olan KTSYD Voleybol Kupası bugün başlıyor. KKTC Telsim’in destekleri ile de gerçekleşecek olan organizasyon öncesinde dün KTSYD Konferans Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirildi.

 

Oben: “Futbol dışındaki branşlara da destek olmayı hedefliyoruz”

Basın toplantısında ilk sözü alan KTSYD Başkanı Çelen Oben, dernek olarak uzun bir aradan sonra KTSYD Voleybol Kupası’nı organize etmeye karar verdiklerini söyleyerek KTSYD olarak alternatif sporlara da, futbol dışındaki branşlara da destek olmayı hedeflediklerini belirtti. Oben, “Bu bağlamda geçmişte gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla beraber voleybolu da yayarak gerçekleştireceğiz. Lige katılacak olan takımlar için büyük bir önem arz eden bir organizasyon olacak. Katılacak olan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

Kaya: “Güzel bir mesaj verilmiştir”

KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Burada önemli bir spor olayının içerisinde yer almakla güzel bir mesaj verilmiştir. Yıllar önce en son bıraktığımızda, KTSYD Voleybol Kupası’nı yeniden hayata geçirmek güzel bir olay. KTSYD’yi her daim diğer spor branşları içerisinde yer alma düşüncesinden dolayı kutlarım. Voleybolda bu yıl çetin mücadeleler izlenecek. Takımlarımız çıtayı yukarıya yükseltti.

Sezon öncesi olması açısından takımların kendilerini görmeleri, eksiklerini gidermeleri açısından iyi bir hazırlık turnuvası olacağı düşüncesindeyim. Turnuvanın gerçekleşmesinde destek verenleri kutlarım”

 

Karaokçu: “Bu gibi organizasyonları çok değerli buluyoruz”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu “Güzel ve verimli bir işbirliğinin yeni bir örneğini sergiliyoruz” dedi. Karaokçu, “Komisyon olarak çocuklarımızı, gençlerimizi doğru alanlara çekme misyonunu üstleniyoruz. Diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, hem de güzel alışkanlıklar kazandırmak, çocuklarımızı yeni alanlara kazandırmak açısından bu gibi organizasyonları çok değerli buluyoruz. KTSYD ile çok verimli bir işbirliği yakaladık. Bugün Voleybol Federasyonu da bizimle birlikte oldu. Bunun önemli bir farkındalık yaratacağını düşünüyorum” dedi.

 

Hasoğlan: “Geçtiğimiz yılın devamı için önemli bir turnuva”

Organizasyonda yer alacak olan takılmadan Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor Başkanı Hasan Böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinde destek verenlere teşekkür ettiğini söyledi. Hasoğlan, “Eksiklerimizi görmek açısından iyi bir hazırlık olacak. Geçtiğimiz yıl iyi bir dönem geçirdik. Bunun devamını getirmek için turnuva bizim için önemli” ifadelerini kullandı.

 

Kanan: “En önemlisi verilen mesajdır”

Vakıflar Spor Kulübü Başkanı Mehmet Kanan da böylesi anlamlı bir turnuvanın ilk kez olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Böylesi anlamlı turnuva ilk kez oluyor. Sürekli anı turnuvası şeklinde düzenleniyordu. Böylesi önemli bir konuda gerçekleşmesi de turnuvayı önemli kılıyor. Kulüplerin hazırlığı açısından turnuva önemli ama en önemlisi verilen mesajdır”

 

Serdaoğulları: “Bu yolda yürürken sahip çıkan kurumlara teşekkürler”

Yeni Erenköy Belediyesi Voleybol Kulübü Asbaşkanı ve aynı zamanda antrenörü Erdinç Serdahoğulları yaptığı konuşmada şu sölere yer verdi: “Bunca turnuvalar yaşadık, ilk kez basınla iç içe bir organizasyonda yer alıyoruz. Bizlere bu ortamın sunulmasından dolayı teşekkür ederim. Bizler Y.Erenköy’den kopup geldik. Komisyonun yaptığını geçmişten bu yana yapmaya çalışıyoruz. Gençleri topluma yararlı bireyler yetiştirme amacındayız. Biz daha ziyade yıldız ve gençler kategorilerinde hedefi olan bir takımız. Büyüklerde gençlerimize gelecek adına bir ortam yaratma amacındayız. Altyapıya önem vererek topluma faydalı, ayakları üzerinde duran bireyler yetiştirme hedefindeyiz. Biz bu yolda yol alırken bizlere sahip çıkan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.”

 

Eryıldız ve Yeşilırmak

Turnuvada yer alacak olan sporculardan Buğra Eryıldız ve Selen Yeşilırmak da birer konuşma gerçekleştirdiler. Çamlık Spor’dan Buğra Eryıldız yaptığı konuşmada “Biz Çamlık olarak geçen yıl güzel bir sezon geçirdik. Bizim için hazırlık turnuvaları lig kadar önemli. Hem eksikleri görmek, hem uzun aradan sonra voleybol özlemimizi gidermek, hem de rakiplerimizi görmek için önemlidir turnuvalar. Geçen yıl voleybolun çıtası yükseldi, umarım bu yıl da daha güzel bir yıl olacak” dedi. Y. Erenköy’den Selen Yeşilırmak ise konuşmasında genç bir takım olduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bizim yaş ortalamamız çok düşük. Ama hedeflerimiz büyüktür. Başarılar kazanmayı hedefliyoruz”

 

Maç programı

Kadınlar kategorisinde gerçekleştirilecek olan KTSYD Voleybol Kupası’nda ilk maçlar bugün oynanacak. Tamamı Atatürk Spor Salonu’nda yer alacak olan turnuvanın üçüncülük ve final karşılaşmaları ise 13 Ekim Cuma günü oynanacak. Program şöyle:

 

KTSYD Voleybol Kupası

BUGÜN

Vakıflar – Doğu Akdeniz Üniversitesi (18.30)

Y. Erenköy BVK – Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor (20.00)

 

13 Ekim Cuma

Üçüncülük maçı (18.30)

Final (20.00)

Bu haber toplam 1780 defa okunmuştur