1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İlk kez bir Kıbrıslı Türk'ten hediye aldı
İlk kez bir Kıbrıslı Türkten hediye aldı

İlk kez bir Kıbrıslı Türk'ten hediye aldı

Dipkarpaz Belediyesi iki toplumun kadınlarını bir araya getirdi

A+A-


Dipkarpaz Belediyesi on yıllardır ihmal edilen bölgede yaşayan halkların kaynaşması ve el birliği ile bölgeyi kalkındırması için çalışmalarını sürdürüyor. Karpaz’da yeni bir anlayışı inşa etmek için yola çıktıklarını belirten Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle iki toplumun kadınlarıyla ortak etkinlik düzenleyerek bir araya geldi. Ahşap Evler’de düzenlenen etkinlik Dipkarpaz İlkokulu, Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu ve Rum İlkokulu okul aile birlikleri ve gönüllü öğretmenlerin katkıları ile gerçekleştirildi.

BAŞKAN RUMCA KONUŞTU, AĞLATTI

Kıbrsılı Rum öğretmen ve ailelerin de katıldığı etkinlikte kadınların toplumdaki yeri ve önemi tartışıldı, kadınların karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı. Başkan Suphi Coşkun, Rumca konuşarak birlik beraberlik mesajları verdi. Konuklara ufak hediyeler vermeyi de ihmal etmeyen Coşkun, elli yıldır unutulan bölgelerinde halkların kardeşliği için çalışmalar yürüttüklerini ve bu mücadelede kadınların yerinin önemini vurguladı.

İLK DEFA BİR TÜRK’TEN HEDİYE ALDI

75 yaşında bir Kıbrıslı Rum kadının Başkan Suphi Coşkun’a sarılarak ağlaması ve “İlk defa bir Türk’ün elinden hediye alıyorum” demesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Coşkun, bu tür organizasyonlara devam edeceklerini, bölge kadınlarının kalkınması ve karar mekanizmalarında yer alması için çaba harcayacaklarını söyledi. Kaleburnu köyü kadınlarının da katıldığı etkinlik bölgede büyük memnuniyet yarattı. Konuşmaların ardından Türkçe, Rumca şarkılar çalınarak danslar edildi.

Bu haber toplam 1521 defa okunmuştur