1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlk günün lideri Yıldız
İlk günün lideri Yıldız

İlk günün lideri Yıldız

l. Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği, KKTC Ralli Şampiyonası’nın 5’inci ayağı, 2 günlük İskele Rallisinin ilk günü tamamlandı. “Kıbrıs Haritası” etabının geçildiği ilk günü Ömer Yıldız – Ahmet Özerdem ikilisi lider tamamladı.

A+A-

KKTC Ralli Şampiyonası’nın 5’inci ayağı, İskele belediyesi Festivali kapsamında, bugün 16:00’da İskele meydanında verilen Seromonik start ile başladı. Günün tek etabı, Özel seyirci etabı olan “Kıbrıs Haritası’ydı.

19 yarışmacının start aldığı İskele rallisinde yarışmacılar, Kıbrıs Haritası etabında 2’şer tur atarak birinci olabilmek için mücadele ettiler. En yakın rakibinden yaklaşık 6 saniye daha iyi bir derece elde eden Ömer Yıldız – Ahmet Özerdem ikilisi günü lider tamamlamayı başardı.

Bu sezon ilk kez yarışan Nevzat P.Sançar – Gökhan Sançar ikilisi en iyi ikinci zamanı yaparken,son şampiyon Derviş Sütcüoğlu – Harun Çakır ikilisi üçüncü en iyi zamanı yaptı. Mekanik sorun yaşayan Mehmet Kamiloğlu – Murat Aşık ikilisi süper ralli hakkını kullanarak rallinin ikinci gününde start alacak. Motor arızası yaşayan geçtiğimiz senenin genel klasman ikincisi Sadık Bilgimer’in ise yarıştan çekildiği öğrenildi.

İskele Rallisinde ikinci gün Topcuköy ve Yeni İskele etabı geçilecek. 3’er kez art arda geçilecek 2 etabın arasında yaklaşık 3 buçuk saatlik öğlen arası olacak. Topcuköy etabı start saatleri ilk araç için sırasıyla 09:28, 10:16 ve 11:04 olurken, Yeni İskele etabı ilk araç için start saatleri de 16:18, 17:06 ve 17:54 olacak. Saat 19:00’da yapılacak ödül töreni ile İskele Rallisi son bulacak.

Fotoğraflar: Ersin Orkoz

Bu haber toplam 1153 defa okunmuştur