İlk günü kayıpsız geçtiler

İlk günü kayıpsız geçtiler

Ülkemiz plaj voleybolcuları Sinop’ta düzenlenen Türkiye Plaj Voleybolu Ligi’nde oynadıkları ilk grup maçlarını set vermeden kazandılar

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Türkiye Plaj Voleybolu Ligi finallerinde yer alan Kıbrıslı Türk voleybolcular finallerin ilk günü gruplarında oynadıkları karşılaşmaları set vermeden galibiyetle tamamladılar. Kadınlarda Buğra Eryıldız – Merve Çelebi ikilisi, erkeklerde Türkiyeli partnerleri ile mücadele eden Ali Osman Nurettin ve Kemal Şah, gruplarını lider tamamlama adına önemli bir avantaja sahip oldular.

 

Merve ve Buğra’dan net performans

Sinop’ta dün başlayan ve yarın tamamlanacak olan finallerde Gazimağusa Belediyesi Çamlık Spor adına mücadele eden Buğra Eryıldız ve Merve Çelebi ikilisi dün yer aldıkları D Grubu’nda İstanbul Voleybol ve Anakent Spor Kulübü’nü 2-0’lık skorlarla mağlup ettiler. İstanbul Voleybol’u 21-12 ve 21-7’lik set sayıları ile geçen Buğra – Merve, Anakent Spor Kulübü’nü 21-18 ve 21-18’lik set sayıları ile mağlup ederek ilk günü noktaladılar. İkili bugün oynayacakları Şile Belediyesi Spor Kulübü karşılaşmasını kazanarak gruptan lider çıkmayı hedefliyor.

 

Ali Osman ve Kemal Şah kayıpsız

Bir diğer Kıbrıslı Türk sporcu olan, spor yaşantısını Türkiye’de sürdüren ve Türkiye Milli Takımı’nda da forma giyen Ali Osman Nurettin de ilk günü kayıpsız kapattı. Partneri Hasan Hüseyin Mermer ile Antalya Büyükşehir ASAT Spor Kulübü adına yarışan Ali Osman, A Grubu’nda Mavi Spor Kulübü ve İzmir Boğalar Spor Kulübü’nü 2-0 mağlup etti. Boğaziçi Spor Kulübü Sunak Petrol adına D Grubu’nda yarışan Kemal Şah ise Selçuk Şekerci ile mücadele ettiği finallerde Anadolu Üniversitesi ve Anadolu Beyi Spor Kulübü’nü 2-0’lık skorlarla geçerek ilk günü kayıpsız tamamlayan bir diğer Kıbrıslı Türk voleybolcu oldu.

 

Hedef grup lideri olarak tur atlamak

Bugün tamamlanacak olan grup müsabakalarında Kıbrıslı Türk sporcular gruplarının son maçlarını oynayacaklar. Galip gelmeleri halinde gruplarını lider tamamlayacak olan sporcular bir üst turda tek maç eleminasyon sisteminde avantajlı olacaklar. Zira, finallerde grup liderleri diğer grupları ikinci tamamlayan isimlerden kura ile belirlenecek olan rakiplerle karşılaşacaklar.

Bu haber toplam 2017 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.