1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İlk ateşleme 13 Mayıs’ta
İlk ateşleme 13 Mayıs’ta

İlk ateşleme 13 Mayıs’ta

Kıb-Tek Genel Müdürü Mehmet Salih Gürkan, ünitelerin 13 Mayıs’ta ilk kez çalıştırılmasının ardından 10-15 günlük test çalışmalarının yapılacağını, bu çalışmaların başarılı olması halinde de Mayıs ayı sonunda üretime geçileceğini kaydetti.

A+A-

Mart ayında Finlandiya’dan gelen ve Teknecik Elektrik Santrali'ne takılan 2 ünitenin montesi tamam, şimdi sıra üretime geldi

Ayşe GÜLER

Teknecik Elektrik Santrali’nin üretim kapasitesini artıracak ve üretimde yakıt tasarrufu sağlayacak 2 ünitenin ilk ateşlemesi 13 Mayıs’ta yapılacak.

Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Genel Müdürü Mehmet Salih Gürkan, Mart ayında Finlandiya’dan gelen ünitelerin Teknecik Elektrik Santrali’ndeki monte işlemlerinin tamamlandığını, yan aksamlar ile ilgili elektrik, elektronik ve mekanik uyumlaştırma çalışmalarının ise iş programına göre sürdüğünü söyledi.

Gürkan, ünitelerin 13 Mayıs’ta ilk kez çalıştırılmasının ardından 10-15 günlük test çalışmalarının
yapılacağını, bu çalışmaların başarılı olması halinde de Mayıs ayı sonunda üretime geçileceğini kaydetti.
Ünitelerin Haziran ayında devreye girmesinin öngörüldüğünü, böylelikle yılda 15 bin ton ile 20 bin ton arasında yakıt tasarrufunun sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Gürkan, 2 ünitenin 13 milyon 200 bin Euro’ya mal olduğunu, 2 milyon Euro’da montaj işlemleri için ödeneceğini söyledi.
Gürkan, taksit ödemelerinin sözleşmenin yapılmasının 8 ay sonrasında yapılmasının öngörüldüğünü, bu tarihin de Haziran veya Temmuz ayına denk geldiğini belirtti.

El-Sen: “Yakıt tasarrufu sağlanacak, daha ucuza enerji üretilecek”
El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ise ünitelerin ilk denemesinin 13 Mayıs’ta yapılacağını söyledi.
Denemenin ardından ünitelere 12 günlük test süreci yapılacağını ifade eden Cesurer, Mayıs ayı sonunda ünitelerin devreye girerek üretime geçilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Cesurer, ünitelerin devreye girmesi ile termik santralleri daha verimli bir şekilde kullanmasının sağlayacağını kaydederek, yakıt tasarrufu sağlanacağını, daha ucuza enerji üretileceğini kaydetti.

Bu haber toplam 2011 defa okunmuştur