1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlk adım atıldı
İlk adım atıldı

İlk adım atıldı

Bisiklet Federasyonu’nun “Bisikletsiz okul kalmasın” projesi kapsamında okullara vermeyi planladığı 1000 adet bisikletin 200 tanesi Erülkü Süpermarket desteği ile dün verildi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Bisiklet Federasyonu tarafından hayata geçirilen “Bisikletsiz okul kalmasın” projesinin ilk adımı dün atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile okullara dağıtılması planlanan 1000 adet bisikletin 200 tanesi Erülkü Süpermarket’in katkıları ile dün Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle okullara teslim edildi. Törene Meclis Başkanı Sibel Siber, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Bisiklet Federasyonu yetkilileri ve okulların temsilcileri katıldılar. Yaptığı katkılardan olayı Erülkü Süpermarket Direktörü Kaan Erülkü’ye Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir bir teşekkür plaketi takdim etti.

Ekmekçi: “Önümüzdeki eğitim yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz”
Törende ilk konuşmayı yapan Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Ekmekçi, 5 ay önce bir ekiple bu göreve talip olduklarını, bisiklet sporu yapan gençlerin düzeyini arttırmayı ve bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılmasını sağlama hedefi koyduklarını belirtti. Bu süre zarfında icraatta olan herkesle görüşerek çalışmalarını biraz daha geliştirdiklerini aktaran Ekmekçi, devletten tek kuruş almadan her okula bisiket bağışlama projesini ürettiklerini, bu bağlamda Erülkü desteği ile 20 okula yetecek miktarda 200 bisikletin bağışlandığını söyledi. Ekmekçi, bin adet bisiklete 2015 – 2016 eğitim yılı sonuna kadar ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Adademir: “Bisiklet alışkanlığını arttırmak için temele inmeyi düşündük”
Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir yaptığı açıklamada bir önceki yönetimin bir yere kadar getirdiği federasyonu daha ileri götürmek için çalıştıklarını belirtti. Bisikletin sadece bir spor, gezinti veya ulaşım aracı olmadığını gördüklerini, bisiketin aynı zamanda sosyal bir kullanım aracı olduğunu, bu yüzden bunu topluma kazandırmaları gerektiğine inandıklarını söyleyen Adademir, ilk aşama olarak okullara, temele inmeyi düşündüklerini kaydetti. “Her okula bisiklet kazandıralım, bisikletsiz okul kalmasın” dediklerini söyleyen Adademir “Bisiklet alışkanlığını temelden kazandırarak sporcu yetiştirme ve bisiklet süren insan sayısının arttırılmasını hedefledik. Böylece bisiklet yolları ve altyapısı gelişsin ve bunu büyütelim” şeklinde konuştu.

“Bu hayal değil”
Erülkü ailesi ile görüştüklerini ve tereddüt etmeden 200 bisikleti bu kampanyaya bağışladıklarını belirten Adademir “Biz bu 200 bisikleti 10’arlı olarak 20 okula dağıttık. Tüm okullara bisiklet amacı ile yola çıktık ve bunu da gerçekleştireceğiz. Bu hayal değil ve gerçekleştirilebilecek olaydır. Eğitim Bakanlığı da bize bu konuda destek oluyor. Bisikletin okulda ders veya sosyal amaçlı kullanımında yardımcı olacaklarını belirttiler. Güzel bir başlangıç olacağına inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Berova: “Bisiklete olan ilgi yeniden alevleniyor”
Milli Eğitim Bakanlı Özdemir Berova yaptığı konuşmada eskiden çok yaygın olarak kullanılan bisikletin, gelişen yıllar içerisinde kullanımının azaldığını söyledi. Son birkaç yılda bisiklete karşı olan ilginin yeniden alevlendiğinin altını çizen Berova, bunun sevindirici bir unsur olduğunu kaydetti. Bu sporu seven bir grubun bu işe gönül verdiğini, sporun yapılması ve yaygınlaştırılması noktasında ortaya bir arzu koyduklarını dile getiren Berova “200 bisiklet okullara dağıtılacak ve gençlerimiz bu araçları kullanmayı, spor yapmayı ve becerilerini geliştirmeyi öğrenecekler” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Siber: “Bu ada bisiklet için çok uygundur”
Törende son konuşmayı Meclis Başkanı Sibel Siber yaptı. “Kararlılıkla projenizi ortaya koyarsanız, mutlaka sonuca ulaşır” diyerek sözlerine başlayan Siber “İş insanlarımızın sosyal sorumluluk projelerinde yer alması, her geçen gün bunun artması gelecek için umuttur” dedi. “Bugün ‘devlet yapısın’dan ziyade, ‘biz yapalım’ anlayışının yerleşmesi önemlidir” şeklinde konuşan Siber “Bisiklet herşeyden önce çevre dostu bir araçtır, sosyal paylaşımdır, sizi gideceğiniz yere ulaştırır. Yeterki bisiklet yollarımız güvenli olsun, bisiklet yollarımız olsun. Bu coğrafya, bu ada bisiket sporu için çok uygundur” diye konuştu.

“Kampanyanın bin bisiklete ulaşacağına inanıyorum”
Bisiklet yollarını hayata geçirmek için geç olmadığını belirten Siber “Bugün başlasak yol kat ederiz. Bisiklet hayatımıza girmeli, çocuklarımız bisiklet kullanmalı, okullarına bisikletle gidebilmeli. Yollarımız güvenli olmalı, bisiklet için uygun olmalı. Hep beraber el ele verebilirsek, güzel işler başarırız. Yeter ki umutsuzluk, biz başaramayız düşüncesi yer etmesin. Ben kampanyanın bin bisiklete ulaşılacağına inanıyorum” diye konuştu. Siber’in konuşmasının ardından törene katılan okul temsilcileri ile birlikte bir anı fotoğrafı çekildi.

Bu haber toplam 1297 defa okunmuştur