1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. İLHAN İREM’den PLAK FORMATINDA İKİ ALBÜM DAHA
İLHAN İREM’den PLAK FORMATINDA İKİ ALBÜM DAHA

İLHAN İREM’den PLAK FORMATINDA İKİ ALBÜM DAHA

‘Romans’ bütün zamanların en önemli İlhan İrem Albümü kabul edilen 1994 çıkışlı ‘Koridor’ albümünün ‘MeditasyonVersiyonu.’ ‘Bir Meleğe Aşık Oldum’ ise 2003 yılında yayınlanan ‘The Best Of İlhan İrem’ serisinin kapanışı ve en önemli albümü.

A+A-

Ersin Kaşif

Geçtiğimiz yıl başlayan, İlhan İrem Albümlerinin plak formatındaki yayınları, iki albümle sürüyor.
“Romans” ve “Bir Meleğe Aşık Oldum”…

“Romans” bütün zamanların en önemli İlhan İrem Albümü kabul edilen 1994 çıkışlı “Koridor” albümünün“MeditasyonVersiyonu.”
 “Bir Meleğe Aşık Oldum” ise 2003 yılında yayınlanan “The Best Of İlhan İrem” serisinin kapanışı ve en önemli albümü. Müzik eleştirmenlerinin İlhan İrem notlarından bazıları ise şöyle; İlhan İrem'in The Best Of İlhan İrem serisinin dördüncüsü olan Bir Meleğe Aşık Oldum albümünü dinlerken, O'nun müzikal geçmişine ve albümde yer alan üç yeni çalışmayla da bugününe tanıklık edebiliyorsunuz. Yorulmadan, boğulmadan, teslim olmadan dolaştırıyor İlhan İrem bizi geçmişle bugün arasındaki serüveninde. Hüznü ve coşkuyu birlikte yaşayarak açıp kapatıyoruz gözlerimizi. Ruhumuzun derinlikleri Yalnızlık Konçertosu'nun esintileriyle Buz Sarayları'nı yakalıyor ve oradan Birleşsin Bütün Eller'e uzanıyor.” (Deniz Durukan / Stüdyo İmge 26.6.2003)  “Gürültü çıkarmadan bildiğince yazmak-söylemek İlhan İrem'in en önemli özelliği. Hiçbir zaman birilerine yaslanarak var olmayı seçmedi. Her zaman 'özgür' olmayı tercih etti. Basının ya da televizyonun 'İlhan İrem hayranları' yaratma isteğini görmezden geldi, peşinden gelmek isteyenlerin, kendi yollarını kendilerinin çizmesini istedi. Dışardan hiçbir dayatma olmadan kararını vermiş kitlenin 'kalıcı' olduğuna inandı ve yanılmadı. Bu nedenledir ki, binlerce hayran her yeni albümü piyasaya çıktığı anda kapışıyor ve müzik piyasasına şu dersi vermeye çalışıyor: 'Bizi kandıramazsınız. Biz, reklamsız ve tanıtımsız da yolumuzu buluruz...('EMIMusicHaber).

CARLA BRUNI ‘FRENCH TOUCH’ ALBÜMÜNÜN TANITIM TURNESİ DEVAM EDİYOR

Gelmiş geçmiş en güzel First  Lady’lerden biri olan Carla Bruni, yeni çıkartacağı ‘French Touch’ albümünün tanıtım turnesi kapsamında American Express Card ana sponsorluğunda13 Aralık’ta Zorlu PSM’de sahne alıyor. 73 Organizasyon ve Piu Entertainment organizasyonu ile gerçekleşecek konserin biletleri satışa çıktı: http://bit.ly/2ypOcAK 

“ENJOY THE SILENCE’ ı hiç böyle dinlemediniz!

Ekim 2017’de çıkan albümde  “Enjoy The Silence”dan “Highway to Hell”e, tüm zamanların en sevdiği şarkılarını seslendiren Bruni, 90’larda yayınlanıp klasik hale gelen parçaları zarifçe yorumluyor ve ortaya çıkan tam anlamıyla bir “Fransız Dokunuşu’’ oluyor.  Grammy Ödüllü efsane prodüktör David Foster’ın, 90’ların en büyük şarkılarına Carla Bruni için yaptığı özel aranjeler, Bruni’den İngilizce şarkılar duymak kadar büyülüyor dinleyicileri. İkilinin Paris’te bir akşamüzeri tek gitarla şarkıları yorumlamasıyla başlayan “French Touch” yolculuğu, bu hit eserlerin sıcak, zengin melodiler ve en az orijinalleri kadar evrensel bir cazibeye bürünmesiyle etkileyici bir albüm haline geliyor.  Çocukluğunda keman, gitar ve piyano dersleri almış̧ zarif sanatçı Carla Bruni, tüm eserlerini bestelediği, sözlerini yazdığı, gitarı çaldığı ve seslendirdiği Quelqu’un m’a dit isimli ilk albümünü 2002 yılında yayınlayarak herkesi kendine hayran bırakmıştı. İngiliz şiirlerini müzikle buluşturan 2007’deki No Promises, 2008’deki Comme si de rien n’était (As If Nothing Happened) ve 2013’teki Little French Songs da dahil olmak üzere 4 albümü bulunan Bruni, dünya genelinde 3 milyondan fazla albüm satışına ulaşmıştı. (EMI Music Haber).

 


 

 

Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur
Etiketler :