1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “İlayda için, Sude için susmayacağız”
“İlayda için, Sude için susmayacağız”

“İlayda için, Sude için susmayacağız”

Girne Dağ Yolun’da geçtiğimiz Salı günü meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan “Cinayet” gibi kaza ile ilgili eylemler Lefkoşa’nın ardından Mağusa’da da yapıldı...

A+A-

 

 

Gamze PİR BAYKUR

Girne Dağ Yolunda 29 Kasım sabahı meydana gelen ve minibüs şoförü Denktaş Mutluel ile lise öğrencileri İlayda Yeliz Öztürk ve Sude Demirkıran’ın ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili olarak yapılan protesto eylemleri Lefkoşa’nın ardından Mağusa’da da yapıldı. Sokaklara dökülen 500’e yakın öğrenci öğretmenleri ile birlikte dün sabah saat 09:00’da Mağusa Zafer Anıtı önünde toplanarak DAÜ çemberine kadar pankart ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Öğrenciler ellerinde taşıdıkları “Kaç can daha yanacak”, “Yollar mezar olmasın”, “Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil”, “Karanlıkta okula gidilmez” ve “Canımız yanıyor” yazılı pankartlarla ve “Polis katil var”, “Katil devlet hesap verecek”, “Devlet insan öldürme”, “Yönetim istifa”, “Mercedesler satılsın yollar yapılsın”, “İlayda için Sude için susmayacağız” gibi sloganlarla devleti istifaya çağırdı.

1 dakikalık saygı duruşu ile eylem sona erdi...
Mağusa Zafer Anıtı’ndan DAÜ çemberine kadar yürüş yapan öğrencilerin eylemi kazada hayatını kaybeden İlayda Yeliz Öztürk ve Sude Demirkıran için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından olaysız şekilde saat 10:30’da sona erdi.

Bu haber toplam 3266 defa okunmuştur
İlgili Haberler