1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İlaca %12 zam
İlaca %12 zam

İlaca %12 zam

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, ilaca % 12 zam geldiğini duyurdu, fiyat artışının Türkiye İlaç Kurumu'ndan ve TL'nin değer kaybından kaynaklandığını belirtti.

A+A-

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, ilaca % 12 zam geldiğini duyurdu, fiyat artışının Türkiye İlaç Kurumu'ndan ve TL'nin döviz karşısında değer kaybından kaynaklandığını belirtti.

Umut Öksüz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından açıklanan %12,1’lik fiyat artışının adamızda da geçerli olduğunu ifade etti.

“Tüm vatandaşlarımız bilmelidir ki ilgili zam ne eczacımızın ne de ülkemizdeki kurum kuruluşlarımız uhdesindedir” diyen Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, ilaçların tedarik edildiği ülkelerdeki ekonomik dalgalanmaların, Kıbrıs’ın kuzeyini doğrudan etkilediğini belirtti.


Öksüz’ün açıklaması şöyle:

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından açıklanan %12,1’lik ilaç zammı bizde de geçerli olmuştur. Yıl 2020 olmasına rağmen ülkemiz ilaç sanayisinin yetersiz kalması, özel eczanelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak ilaç üretimi olmaması , bugüne kadar uygulanan ilaç politikalarının ne denli yetersiz olduğunu ne yazık ki bir gecede yine görmüş olduk.

Tüm bunların olmaması bugün ülkemiz ilaç sektörünü başka ülkelerden ilaç ithalatına mecbur bırakmaktadır.

İlaçların tedarik edildiği ülkelerdeki ekonomik dalgalanmalar ise bizleri elimizde olmadan direkt olarak etkilemektedir.

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2 nci maddesinin ikinci fıkrası gereği 2020 yılı için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 (bir) Euro değerinin 3,4037 TL’den 3,8155 TL’ye arttırıldığı ve güncellenen fiyatların 19.2.2020 tarihinden itibaren geçerli olduğu ilgili kurum tarafından açıklandı.

Tüm vatandaşlarımız bilmelidir ki ilgili zam ne eczacımızın ne de ülkemizdeki kurum kuruluşlarımız uhdesindedir. Yukarda sadece temel başlıklarını belirttiğim kıstaslar çözülmediği sürece de üzülerek söylerim ki bunları yaşamaya devam edeceğiz. Gün içerisinde KTEB olarak ilgili konu İle alakalı KAMUOYU DUYURUSU yapılacaktır.

Bu haber toplam 2124 defa okunmuştur
İlgili Haberler